Könnyű nekünk íjászoknak

news

Mondhatja bárki, hogy könnyű az íjászoknak fegyelmezetten viselkedni, hiszen e sport többek között ezen a magatartásformán alapul. Lehet, hogy van benne valami, mert a WA Teremíjász Országos Bajnokság többszáz versenyzőjének nem okozott gondot a szigorú szabályok és viselkedésnormák betartása.
 
Március 13-14-én, több mint 200 induló részvételével rendezték meg a pályaíjászok éveleji teremversenyét, amelyen országos bajnokokat avattak. A Soroksári Sportcsarnok méretének megfelelően két napra, napi két etapra bontották a szervezők a rangadót. Ezzel biztosítani tudták azt, hogy a jelenlévő versenyzők nyugodt körülmények között, egymástól megtartva a kötelező távolságot tudjanak a lövéseikre felkészülni, majd azokat leadni.
A verseny során a versenyzők fejenként 60 nyílvesszőt engedtek az útjára a kategóriájuknak megfelelő távolságra és lőlapra. A maszkok mindaddig az arcon maradtak, amíg az íjászok el nem foglalták a lővonalaikat. A lövések leadásakor a maszkok jól megfértek a tegezen, majd ismét felkerültek azok a versenyzőkre. Rutinmozdulattá váltak már ezek a mozdulatok is, akár a húrfeszítés mozzanatai.

A szervezők, a bírók, az irodát működtetők na és a segítőként jelen lévő Kastélydombi SE íjászai egy pörgős, kellemetlenségektől mentes versenyt hozott tető alá Soroksáron.
 
A verseny végeztével 55 kategóriában hirdettek győztest. Az eredmények ezen a linken találhatóak.