img

A futásíjászat összetett sportág, a középtávfutás és az íjászat ötvözete.
Története:
Olaszországban már több évtizede, a sí-íjászat nyári edzési lehetőségeként jelent meg (Arcathlon), amely a '90-es évek elején elterjedt Németországban, majd a '90-es évek közepétől Franciaországban is megismerik. Napjainkban már az egész világon vannak versenyzői.

Magyarországon 1996-ban, a futásíjász versenyek elődjeként Székely Árpád ötlete alapján szervezték az első versenyt Esztergom közelében, a Búbánat-völgyben. Hivatalosan az első futásíjász versenyt 1997-ben, a Magyar Íjász Szövetség támogatásával rendezték meg. Később versenyzőink (Székely Árpád, Vass Ferenc, Vánky Sebastian) jelesen képviselték hazánkat a nemzetközi élvonalban.
 
Napjainkban ennek a csodálatos szakágnak az újraélesztése zajlik, melyhez keresünk sporttársakat, együttműködő egyesületeket.
 
Szabályzat:
A jelenlegi versenyszabályzatunk a nemzetközi WA (Word Archery) szabályrendszeréhez illeszkedik, elősegítve a magyar versenyzőink esetleges nemzetközi részvételét.
 
Feltételek:
A futásíjászat feltételei könnyen megteremthetők: egész évben űzhető, a pálya szinte bárhol kijelölhető.
Egészséges, szórakoztató és izgalmas sport.
A futás megfelelő erőnlétet, gyorsaságot, akaraterőt kíván a versenyzőtől, míg a lövéshez testi-lelki nyugalomra és összpontosító képességre van szükség.
 
 
Elérhetőségeink
Kovács-Pataki Csenge 
+3670 27 46 395
futasijaszat@misz.hu
facebook.com/futasijaszat
instagram.com/runarchery_hungary