Szintekkel színezett bajnokság (frissítve)

news

Kvóta- és „A” minősítési szinteket is lőttek az íjászok a WA Pályaíjász Egyéni- és Csapat Országos Bajnokságon és a Pályaíjász Országos Bajnokságon. Balogh Mátyás és Örkényi Lili kvóta szinttel lett aranyérmes. (frissítve: 2022. 08.30.)

Augusztus utolsó hétvégéjén, a Malév SC közreműködésével rendezték meg a Vilmos Endre Sportcentrumban a WA Pályaíjász Egyéni- és Csapat Országos Bajnokságot. Az egyéni és csapat rendszerben rendezett rangadón száz fő feletti volt a részvétel. Az verseny színvonalát jelzi, hogy több versenyző is igen magas pontszámot ért el. Kvótaszerző szintet lőtt Balogh Mátyás László, a Malév SC versenyzője (reflex ffi kategória, 658 ponttal „A” minősítő és kvótaszerző szint), valamint Örkényi Lili a Kerecsen Íjászegyesület versenyzője (reflex nő kategória, 611 ponttal „A” minősítő és kvóta szerző szint). Ezekkel a lőtt pontokkal Balogh és Örkényi is aranyérmet szerzett kategóriájukban. 
 
További, „A” minősítési szintet teljesített versenyzők:
Abonyi László Richárd, - Malév SC - reflex, ifi: 620 „A”
Orosz Viktor - Malév SC - csigás ffi: 694 „A”
Karakas Barnabás - Malév SC - U18 csigás fiú: 661 „A”
Végh Lili Luca - Hajdú ÍE - U18 csigás leány: 658 „A”

Országos csúcsok is megdöltek az OB-n:
Sárosi Ildikó - Vecsési SE - vadászreflex felnőtt nő kategória, új csúcs: 597 (előző csúcs: 590)
Végh Bori Bíborka - Hajdú Íjász Klub SE - HUNG (U13) kategória, új csúcs: 645
Magyar Zsombor - Alpokalja Íjász Sportegyesület - vadászreflex FG (U13) kategória, új csúcs: 144
 
A gyerek- serdülő OB és a csapat OB, továbbá a Rövidtávú Bajnokság versenyeredményeit a misz.hu honlapon a versenyeredmények menüpontban találhatóak. Gratulálunk a díjazottaknak!

(A fotó a 2022-es Íjászat Napján készült augusztus 13-án. Örkényi Lili és Balogh Mátyás párbajoznak a Gyulai vár bástyájáról.)