Versenyengedély információk 2020

news

Kedves Íjászok!

Tudjuk, hogy a versenyengedélyek minél előbbi kézhezvétele nagyon fontos a számotokra. Ezért az ügyintézés még gördülékenyebbé tétele érdekében az alábbiakat vegyétek figyelembe:

A versenyengedély kiváltásának egyéni módja:
- postai úton történő igénylés esetén szükséges egy megcímzett és felbélyegzett válaszboríték mellékelése az igénylőlap mellé;
- személyesen történő igénylés esetén az irodába behozott igénylőlap mellé egy megcímzett és felbélyegzett válaszborítékot is kérünk, vagy a sürgősségi felár helyszíni megfizetésével azonnal elkészítjük és átadjuk a versenyengedélyt.

Elektronikus úton csak tagegyesületek, csoportos igénykérelmeit tudjuk elfogadni.



Csak és kizárólag a legfrissebb (GDPR-nak megfelelő kiegészítéssel ellátott) versenyengedély-kérőlapot fogadjuk el, amely a honlapról letölthető: http://misz.hu/dokumentumok

A versenyengedély ügyintézése az igénylés beérkezésétől a kártya kézhezvételéig 2 hetet is igénybe vehet. Kérünk minden íjászt, hogy ne a versenye előtti napokban kezdeményezze a kérelmet!

Kérünk Benneteket:
- számítógéppel kitöltött vagy nyomtatott nagybetűvel írt, olvasható kérő-lapot fogadunk el
- ha szkennelt a dokumentum kérjük ellenőrizzétek, hogy olvasható legyen, illetve az eredetit is el kell hozzánk juttatni: vengedely@misz.hu - 1163 Budapest, Margit u.28.
- minden adat legyen kitöltve (pl.: egyesület neve, dátum, születési adat nem csak hónap - nap hanem év is!)
- az egyesületek részéről aláírás, pecsét elengedhetetlen (csak MÍSZ tagegyesület tagjai jogosultak versenyengedély váltásra)
- az elnökség döntése alapján a versenyengedélyek ára egységesen 6 000 Ft,
- átigazolási eljárási díj 5 000 Ft
- akkor tudjuk a versenyengedélyt kiállítani, ha a Szövetség számlájára beérkezik a díja: OTP:11716008-20205953 és minden dokumentum hiánytalanul le van adva.

A megyjegyzés rovatba kérünk Benneteket írjátok be kinek a versenyengedélyére fizettetek be.

***

SPORTORVOSI A VERSENYENGEDÉLYHEZ:
- akinek nincs a kérőlapon kitöltve és lepecsételve a sportorvosi engedély és nem is csatolja, kérjük a későbbiekben vigye magával, tartsa magánál az érvényes igazolást. (Javaslat: bérlet vagy igazolvány tok, egyik felében a kártya, másik oldalon a sportorvosi igazolás.)

Megújult az OSEI honlapja. A sportorvosi rendelőket például itt találhatjátok (országosan):
http://www.osei.hu/orszagos-sportorvosi-halozat/rendeloink.html

Segítség, ha esetleg nem voltatok sportorvosnál:
az íjászathoz szemészet, EKG és vizelet vizsgálat kell ezt a körzetiben is előre el lehet végeztetni. Szemészetre nem kell beutaló!

Előfordulhat, hogy szükség van egy kérdőívre is, ezt is érdemes előre kitölteni:
innen.

Az engedélyhez tartozó biztosításról itt találtok információt:
http://www.mob.hu/versenyengedely-biztositas

***

A sporttörvénnyel harmonizálva "rajtengedély" váltható bizonyos versenyeken, amelyek sportorvosi igazolással érvényesek.
Kizárólag egy versenyre szóló indulási engedély, az Országos Bajnokságok kivételével azon versenyeken használható, ahol a kiírás lehetővé teszi, évente egyszeri alkalommal. 
(4/2017 és 45/2017 Elnökségi határozat)

A rajtengedélyek díja 2020. január 1-től 3 000 Ft. (8/2019 Elnökségi határozat)