Büszkeségeink: Váradi Erik

news

Büszkeségeink miniinterjú sorozatunkban mutatjuk be hétről hétre azokat az ifjú íjászokat, aki a sport mellett más területen is remekelnek.

Váradi Erik két éve ismerkedett meg az íjászattal, amikor jelentkezett a győri Bercsényi Miklós DSE Íjász szakosztályának kezdő tanfolyamára. Az edzéseken tradicionális íjászattal ismerkedett meg. Jelenleg egy Farkas Nándor által készített asszír íjjal lövő, és mai napig is a Bercsényi Miklós DSE Íjász szakosztályának tagja. 2020 januárjában a 2019. év történelmi utánpótlás íjásza címet nyerte el a Nyugat-Dunántúli régióban. Iskolájában kiváló tanulmányi eredményeiért elismerésben részesítették.

Mi a nehezebb jól tanulni, vagy jól sportolni?
Mivel a sport, az íjászat számomra inkább szerelem, ezért a tanulás nagyobb kihívás. A humán tárgyak tanulásához kicsit több időre van szükségem, a reál tárgyakkal nincs problémám. Alsó tagozatban rendszeresen jártam matematika versenyekre.

Milyen tulajdonságaid segítik az eredményességedet az íjászatban és a tanulásban?
A tanulásban és íjászatban is segít, hogy céltudatos és kitartó vagyok, és jó a memóriám. Ha valamit elhatározok, igyekszem a célomig eljutni.

Van-e példaképed?
A sportban Kassai Lajos, illetve közvetlen környezetemben az edzőim a példaképeim lelkesedésükkel, elhivatottságukkal és a sport iránti alázatukkal. A civil életben az anyukám :).

Milyen gyakran edzel, illetve milyen típusú versenyekre jársz el szívesen?
Normál körülmények között maximum heti 4 edzésre tudok eljárni, viszont a járványhelyzet miatt jelenleg ez nem lehetséges. Ahogy lehetőségem engedi az egyesület szabadtéri edzésére járok. Szeretem a hagyományőrző örömíjász versenyeket, de szívesen részt veszek történelmi versenyeken is. Fontos számomra a hagyományőrzés és a történelmi íjászatban nagyobb kihívást látok, mint más kategóriákban.

Mit csinálsz szívesen, ha éppen nem íjat fogsz a kezedben?
Ha nem íjat fogok a kezembe, akkor szívesen biciklizek, rajzolok, pingpongozok és szeretek a Youtube-on íjászattal kapcsolatos videókat nézni.