Eurosport - WA együttműködés

news

EUROSPORT EGYÜTTMŰKÖDÉS A NEMZETKÖZI ÍJÁSZ SZÖVETSÉGGEL: A 2020-AS TOKIÓI OLIMPIÁIG KÉPERNYŐRE KERÜLNEK A LEGNAGYOBB ÍJÁSZVERSENYEK

-A négy évre szóló megállapodás értelmében az Eurosport a 2020-as tokiói olimpiáig minden jelentős íjászversenyt közvetít
-A felek a 2014-ben kötött korábbi sikeres együttműködést hosszabbították meg
-Az Eurosport, az olimpiai játékok új európai otthona egész évben követi az íjászattal kapcsolatos kulcsfontosságú történéseket

Megállapodást kötött az Eurosport a Nemzetközi Íjász Szövetséggel (World Archery): a csatorna a szervezet minden fontosabb versenyét közvetíti a 2020-as tokiói ötkarikás játékokig. A páneurópai partnerség jegyében többek közt a Hyundai Íjász Világkupa eseményei, így a döntő is követhető lesz az Eurosport minden képernyőjén és digitális platformján. A mostani megállapodás a 2014-ben kötött sikeres együttműködés meghosszabbítása.
A közvetítések –a következő olimpiai játékokra felvezetésként – az összes nagyobb íjászversenyt lefedik, emellett kiegészülnek a sportágat, illetve a versenyek legfontosabb történéseit bemutató elemző műsorokkal.
Az Eurosport emellett szorosan együttműködik a Nemzetközi Íjász Szövetséggel az íjászat mint sportág megismertetése és népszerűsítése érdekében.

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója így fogalmazott: „Nagy örömünkre szolgál újabb négy évre meghosszabbítanunk a Nemzetközi Íjász Szövetséggel 2014-ben kötött sikeres együttműködésünket. Nézőinknek be kívánjuk mutatni az íjászsport legjavát, azokat a versenyeket, ahol a világ legjobb íjászai mérkőznek meg egymással. Az Eurosport műsoridejének már eddig is több mint felét olimpiai sportágak közvetítésének szentelte. Az együttműködés tovább erősíti portfóliónkat, és egy újabb lépést jelent számunkra a következő, tokiói nyári olimpiai játékok felé vezető izgalmas úton”.
Prof. Dr Ugur Erdener, a Nemzetközi Íjász Szövetség (World Archery) elnöke elmondta: „Célunk, hogy minél több érdeklődő figyelmét felhívjuk az íjászatra, amely egyszerre fontos olimpiai sportág és vonzó szabadidős tevékenység. Az Eurosporttal kötött együttműködés nagyon fontos publicitást nyújt, ami motiválhatja a közönséget arra, hogy kipróbálják ezt a sportot”.

Az új együttműködés első eleme a 2017-es Hyundai Íjász Világkupa májusban, Sanghajban rendezendő első állomásának közvetítése lesz.