Világjátékok Kakaska aranyérmes!

news

A hír folyamatosan frissül!


12 jelöletlen (távot az íjász becsli) céllal kezdődött délelőtt 9 órakor a világ legjobb terepíjászai számára  a 2017-s Világjátékok.

Az első forduló után Buzás a 12. helyen áll olimpiai íj kategóriában 168 ponttal.

12 jelölt azaz mért cél lesz a délutáni forduló, amiután a kvalifikációs fordulók véget érnek. És a két rangsorolóban elért eredmény alapján egymás ellen lőnek párban a versenyzők. Az első két helyezett egyből az elődöntőbe jut és védettséget élvez, mig a többiek a maradék 2 helyért kell megküzdjenek az említett páronkénti kieséses meccseken.

...

Buzás a kvalifikációban összességében a 11. helyen végzett így az első meccsét a 10. Helyen végzett finn Huhtala ellen vívja hétfőn 14.30 órai kezdettel.

....

Huhtala már az első célnál hibázott és Buzás meg is tartotta az előnyét, 87-75 ponttal jutott tovább.

...

Következő ellenfél a német Sebastian Rohrberg.
Sajnos most Buzás hibázott az elején. Folyamatosan jött fel, de a németnek így is maradt 4 pont előnye a végére, az eredmény 82-78

Buzás Károly a 10. helyen végzett a Világjátékokon.
Gratulálunk!

...

Július 26-án Kakas István folytatja a küzdelmet barebow kategóriában.

...

Jelöletlen távon Kakas István remekelt és az első 12 cél után a 3. helyről várja a délutáni fordulót. Folytatás 13:00-kor!

...

Remek teljesítménnyel a selejtezőben Kakas István az 5. helyen áll. A csütörtökön kialakuló sorrend szerinti 8. helyezett ellen fogja az első meccsét játszani 16.00 órakor. Ha azt a meccset megnyeri, utána 16:36h-kor a 4. helyezettel lő a továbbjutásért.

...

Az első meccs teljesítve!
Az első célon az ausztrál Michael Fischer még 3 ponttal vezetett, de a végére a hatodik cél után Kakas István határozott fölénnyel, 82-75 ponttal nyert. A következő meccset a negyedik helyezettel lövi a továbbjutásért.

....

A második meccs a Erik Jonsson ellen szorosabb volt, de a negyedik célon a svéd versenyző egy nagyot hibázott amit már nem tudott behozni, így a végeredmény 83-77
Ezzel Kakas István bekerült a legjobb négy közé.
Holnap az elődöntő és a döntő következik.
Kakaska 14:45-kor lő az elődöntőben a spanyol David Garcia Fernandez ellen.

...

Szoros mérkőzést vívva a spanyol David Garcia Fernandezzel, Kakaska 46-43 pontszámmal nyert!
Az aranyért 15:45-kor lő az amerikai John Demmer-rel.

....

A meccs az aranyért az utolsó célon dőlt el. A harmadik cél után Kakas István és John Demmer még azonos pontszámon állt, de a negyedik célon Kakas 4-5-6 míg az amerikai 4-5-3 pontot lőtt, így a végeredmény 54-51.
Kakas István aranyérmes a Világjátékokon!

"Nyújtotta a kezét az amerikai, én pedig még azt sem tudtam, hol vagyok." - foglalta össze röviden Kakaska a győzelem utáni élményeit - „A négyben lenni volt az előzetes célom, de itt sikerült teljesen kívül tenni magam a versenyen, semmire sem gondolni, még a pontokra sem. Rengeteget kell dolgozni ahhoz, hogy az ember a döntő pillanatokban is beletaláljon a célba. Külön örülök annak, hogy ilyen eredményre még nem volt példa a magyar terepíjászatban.”

Gratulálunk!



Élő közvetítés:
World Archery Facebook

Élő eredmények:
www.info.ianseo.net