Biztonság és kiszámíthatóság a háttérben

news

Egy verseny során igyekszik a sportoló felkészülni minden szituációra, de vannak események, amelyek bekövetkeztére nem gondol az ember: például egy repedt nock miatt eltérülő vessző okozta anyagi kár. A MISZ versenyrendszerébe bejelentett versenyeken azonban biztosítva van a versenyző. És ez csak egy apropó, amiért érdemes a versenyszervezőnek a rangadóját lejelenteni.

  • A Magyar Íjász Szövetség rendszerébe lejelentett versenyek esetében 10.000 Ft költség terheli a szervezőket. Ennek a pénznek a 80%-a viszont egyből a versenyszervező egyesület régiójához kerül, amelynek felhasználásáról a régió vezetősége dönt. Így minden versenylejelentés egyúttal a helyi íjászat erősítését segíti.
 
  • A MISZ versenyrendszerébe lejelentett rangadók megjelennek a MISZ régiós naptárában. Ez az áttekinthető felület segíti a versenyezni szándékozó sportolót az eligazodásban, valamint a naptár koordinációjával elkerülhető, hogy két verseny egymás közelében megossza a versenyzőket.
 
  • A lejelentett versenyekről a MISZ iroda munkatársai értesítik a helyi hivatalos szerveket, így egy esetleges a lakossági bejelentéskor a hatóságok érdemben tudnak reagálni a verseny érdekében.
 
  • Azt se feledjük el, hogy a MISZ-be belépve az egyesület elfogadja a szervezet alapszabályát, amelyben kötelezettséget vállal arra, hogy versenyeit szerepelteti a Szövetség versenyrendszerében.
S mindezt hogyan teheti meg egy egyesület? A MÍSZ honlapon az alábbi linken található dokumentumok segítségével: https://misz.hu/versenyek-page/engedelyezett_versenyek
A kitöltött dokumentumot a régió vezetőjéhez kell elküldeni, aki rögzíti a versenyt, amennyiben a versenykiírás megfelelőnek tartja. Ezután továbbítja azt a MÍSZ irodának, ahol a verseny bekerül a rendszerbe.