Versenyengedély kiváltása- 2023

news

Új versenyengedély kérő lap tölthető le a https://misz.hu/dokumentumok oldalról. 2022. július 1-től, a Nemzeti Sportinformációs Rendszerhez igazodva, már csak ezt az igénylőlapot tudja feldolgozni az Iroda. Abban az esetben, ha a sportorvosi igazolás, és/vagy az egyesületi aláírás egy régebbi igénylőlapon van rögzítve, akkor amellé szükséges csatolni egy új kitöltött igénylőlapot (erre nem kell egy második sportorvosi igazolást és/vagy egyesületi aláírást rögzíteni).

Az új versenyengedély kérő lapok adatbekérő része illeszkedik az új Nemzeti Sportinformációs Rendszer (NSR) által kért közhiteles adatigényléshez. Az NSR csak közhiteles adatokat tud elfogadni (pl. a születési helynél, ha a lakcímkártyán a település név mellett szerepel egy kerület szám is, akkor azt is fel kell tüntetni; ha a lakcímkártyán több keresztnév szerepel, akkor mindet szerepeltetni kell a versenyengedély kérő adatlapon), azaz a rögzített adatok a lakcímkártyán szereplő adatokkal megeggyezőeknek kell lenniük. 

Amennyiben elektronikusan nincs módja az igénylőnek kitöltenie az adatlapot (nem rendelkezik számítógéppel), úgy nyomtatott nagybetűket használjon az olvashatóság érdekében.

Az ügyintézés kéthetes határidejét csak abban az esetben tudjuk vállalni, ha az igényléshez szükséges minden feltétel teljesül. A jövőben is, az egyesületi vezetőtől, csoportosan beérkező, hiánypótlásra nem szoruló, közhiteles adatokat tartalmazó kérvények részesülnek előnyben a feldolgozás során. 


Felhívjuk a figyelmet, hogy a fentiek miatt az ügyintézés csak és kizárólag postai úton lehetséges.
A postára feladott levélnek tartalmaznia kell a géppel, vagy nyomtatott nagybetűvel kitöltött eredeti dokumentumokat (a felsorolást lásd alább) és egy felbélyegzett válaszborítékot. A felbélyegzésnél a postai díjtáblázatnak megfelelően járjanak el. A nem megfelelő formátumban, illetve hiányosan kitöltött kérelmeket nem áll módunkban befogadni.

A versenyengedélyek díjait az egyesülettől, egyösszegű utalással várjuk, mivel a több száz egyéni utalás (sokszor beazonosíthatatlanul érkeznek) nagyon lelassítja a feldolgozást. Abban az esetben, ha egy egyesület versenyzője nem tudja az egyesületén keresztül intézni a versenyengedély kiváltásának pénzügyi részét, úgy a MISZ felé történő utaláskor a közleményben tüntesse fel az egyesület nevét is. Az egyéni utalások esetében nem tudjuk garantálni a kéthetes feldolgozási határidőt.
 
1. AZ IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK
- Versenyengedély kérőlap 2023
- Sportorvosi igazolás (külön, vagy a versenyengedély kérőlapon található helyen bepecsételve)
- MOB Sportoló hozzájáruló nyilatkozat
- postai úton történő igénylés esetén szükséges egy megcímzett és felbélyegzett válaszboríték mellékelése az igénylőlap mellé;
 
Csak és kizárólag a legfrissebb (GDPR-nak megfelelő kiegészítéssel ellátott) versenyengedély-kérőlapot fogadjuk el, amely a honlapról letölthető: https://misz.hu/dokumentumok webhelyen --> Dokumentumok --> Versenyengedély kérőlap 2023.
A versenyengedély ügyintézése az igénylés beérkezésétől a kártya kézhezvételéig 2 hetet is igénybe vehet. Kérünk minden íjászt, hogy ne a versenye előtti napokban kezdeményezze a kérelmet!

2. A DOKUMENTUMOK KITÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK
- számítógéppel kitöltött vagy nyomtatott nagybetűvel írt, olvasható kérőlapot fogadunk el
- tagegyesületi csoportos beküldés esetén, ha szkennelt a dokumentum, kérjük ellenőrizzétek, hogy olvasható legyen, illetve az eredetit is el kell hozzánk juttatni postai úton: 1163 Budapest, Margit u.28.
- minden adat legyen kitöltve (pl.: egyesület neve, dátum, születési adatoknál nem csak hónap és nap, hanem év is!)
- az egyesületek részéről aláírás, pecsét elengedhetetlen (csak MÍSZ tagegyesület tagjai jogosultak versenyengedély váltásra)
- A dokumentumhoz fekete-fehér igazolványképet kérünk csatolni, amely nem régebbi 3 évnél. A fénykép azonosításra szolgál, így ha a régebben beadott fotóról már nem felismerhető a kártya tulajdonosa, akkor kérjük küldjenek újat.
- az elnökség döntése alapján a versenyengedélyek ára egységesen 8 500 Ft,
- átigazolási eljárási díj: 5 000 Ft
- elveszett/elhagyott engedély pótlása, postaköltség nélkül: 1 000 Ft 
- akkor tudjuk a versenyengedélyt kiállítani, ha a Szövetség számlájára beérkezik annak díja (OTP: 11716008-20205953), és minden dokumentum hiánytalanul le van adva.
 
3. SPORTORVOSI A VERSENYENGEDÉLYHEZ
- akinek nincs a kérőlapon kitöltve és lepecsételve a sportorvosi engedély rész, és nem is csatolja azt külön a versenyengedély igénylésekor, annak a versenyengedély kártyán nem lesz jelölve a sportorvosi érvényessége. Ez esetben a versenyekre a versenyengedély kártyán kívül egy érvényes sportorvosi igazolást is mindig magával kell vinnie a sportolónak. (Javaslat: bérlet vagy igazolvány tok, egyik felében a kártya, másik oldalon a sportorvosi igazolás.)
- A sportorvosi rendelőket, ahol sportorvosi igazolásokat jogosultak kiállítani, az alábbi honlapon találjátok meg: http://www.osei.hu/orszagos-sportorvosi-halozat/rendeloink.html
- A vizsgálat elvégzéséhez szükség van egy előzetes kérdőív kitöltésére, ezt érdemes előre kitöltve magunkkal vinni a vizsgálatra. A kérdőív innen letölthető.
- Az engedélyhez tartozó biztosításról itt találtok információt: http://www.mob.hu/versenyengedely-biztositas

4. MOB SPORTOLÓI HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT
Felhívjuk íjászsportolóink figyelmét, hogy a MOB rendelkezése alapján 2020. február 1-től a versenyengedély igényléséhez a holnapunkon a dokumentumok aloldal nyomtatványok részben is elérhető (http://misz.hu/dokumentumok) SPORTOLÓ HOZZÁJÁRULÓ NYILATKOZAT dokumentumot is mellékelni kell. A pontosan kitöltött, letanúztatott nyilatkozatot a sportolónak csak egyszer kell leadnia, az visszavonásig érvényes.
A nyilatkozat hiányában nem tudjuk kiállítani a versenyengedélyeket. A sportolói nyilvántartásban történő adatkezelésről a honlapunkon a dokumentumok aloldalon megtalálható (https://misz.hu/dokumentumok) adatkezelési tájékoztatóban olvashatnak.

5. RAJTENGEDÉLY
A sporttörvénnyel harmonizálva "rajtengedély" váltható bizonyos versenyeken, amelyek sportorvosi igazolással érvényesek.
Kizárólag egy versenyre szóló indulási engedély, az Országos Bajnokságok kivételével azon versenyeken használható, ahol a kiírás lehetővé teszi, évente egyszeri alkalommal. (4/2017 és 45/2017 Elnökségi határozat)
A rajtengedélyek díja 2020. január 1-től 3 000 Ft. (8/2019 Elnökségi határozat)

6. HIÁNYPÓTLÁS
Abban az esetben, ha a versenyengedély igényléskor bármilyen hiányosságot találunk, értesítést küldünk a hiánypótlásról. Ha a kiértesítést követő, legkésőbb 30 napon belül nem érkezik be a kért hiánypótlás, úgy a jelentkezést semmisnek tekintjük, a beérkezett dokumentumokat megsemmisítjük. Ezek után újbóli igénylési folyamatot kell indítania a sportolónak, újból be kell küldenie a szükséges dokumentumokat hiánytalanul.