Veronicas Cup - csapat aranyérem

news

Hétvégén rendezték meg a  Word Archery által is regisztrált Veronicas Cup versenyt a szlovéniai Kamnik-ban.
A  14 ország által delegált közel 100 fő íjász mérettette meg magát a kétnapos eseményen. A legnépesebb küldöttség Lengyel és Törökországból érkezett. A kétnapos versenyen egyéni és csapatverseny is megrendezésre került.

Magyarországot egy háromfős csapat: a hévízi Szüts Mátyás,Bencsik Márk és a budapesti Zoltán Levente képviselte.
A csapat kísérő edzője Bencsik Péter volt.

A pénteki szabadedzésen  az egyéni és a csapatversenyre való felkészülés is jól sikerült.
A szombati versenynapon a rangsoroló versenyen Szüts Mátyás 647 ponttal első helyen végzett, Zoltán Levente 5. lett 616 ponttal, Bencsik Márk 9. helyen rangsorolt 598 ponttal.
Vasárnap a kiesős szakaszban Bencsik a szlovén Jager Maticcal , Zoltán a szlovén Jezovni Makssal vívott párharcot. Mindkét magyar versenyző alulmaradt, így kiestek a versenyből. Szüts első kiesős szettét Jager Maticcal vívta, akivel 5-5 döntetlent lőtt. Így egy vesszős szétlövés következett, amit megnyert( 9-7)és továbbjutott a negyeddöntőbe.
Itt a lengyel Kasprzak Kondrad ellen nyert 6-2 szettben,így indulhatott az aranyéremért.
Ellenfele a rangsorolós második helyezett lengyel Kasprowski Oskar , akitől szoros párharcban kikapott, így ezüstérmet szerzett.

A magyar trió a csapatversenyben is indult. A szlovén csapatot 6-2 szettben legyőzve indultak az aranydöntőbe. Ellenfelük Lengyelország csapata volt. A szett párharc eredménye 4-4 ,döntetlen lett. A szétlövés, ahol minden versenyző egy vesszőt lő, döntötte el a küzdelmet. A kiegyensúlyozott küzdelmet jellemezte hogy az utolsó csapattag vesszője öntötte el a küzdelmet, Bencsik 8-as találatával a magyar csapat aranyérmet szerzett.