Vadászíjászok a Börzsönyben

news

A vártnál jobb idő és nagyobb létszám jellemezte a 2021-es Hunting CEC versenyt, azaz a Vadászíjász Közép Európa Kupát. A megmérettetés az Íjászat Napja 14 regisztrált versenyének az egyike volt.

 
Az eredetileg a Hungexpo melletti Kincsem parkba tervezett, a Vadászati Világkiállítás egyik programjaként megálmodott vadászíjász verseny, végül is Kóspallagon, egy magánterületen zajlott le, ahol a szervezők többhetes-hónapos engedélyeztetési folyamatok nélkül tudtak tető alá hozni egy olyan izgalmas rangadót, ahol az íjászok egy igazi vadászparadicsomban, négy különböző kategóriában tehették próbára tudásukat.
 
A versenyzők nem és korosztályra való tekintet nélkül Csigás Vadász, Reflex Vadász, Történelmi Vadász és a Számszer Vadász kategóriában küzdhettek meg egymással, így a nők és az ifjú versenyzők ugyanazért a trófeáért és éremért vetélkedhettek, mint a felnőtt férfiak. Az eredmények közt a legfigyelemre méltóbb Rakonczai Erzsébet diadala volt a Reflex Vadász kategóriában.
 
Maga a verseny egy rangsorolóból és egy döntőből állt. A rangsorolóból kategóriánként az első 12 versenyző jutott tovább a döntőbe, ahol izgalmas, hiba esetén azonnali kiesést eredményező rendszerben folytak a mozgócélos viadalok.
A verseny győztesei egy igazán impozáns, uszadék-gyökérfa aljzatra rögzített hullajtott dámszarvas agancs trófeát és egyedi érmet vehettek át. Ezt követően több mint 430 ezer forint értékben íjász célokat sorsoltak ki a résztvevők között.
A verseny lebonyolítása a fenntarthatóság jegyében zajlott, ahogyan maga az Íjászat Napja is. Az ingyenesen biztosított ebédhez, üdítőkhöz és kávéhoz mindenki a magával hozott poharát, tányérját evőeszközét használta. Víz automatából helyi forrásvizet lehetet kortyolgatni a helyben felnőtt marha húsából főtt gulyáshoz.
A gyönyörű őszi Börzsöny maradandó élménnyel szolgált minden résztvevőnek. A külföldi és a magyar versenyzők is rendkívül elégedettek voltak a helyszínnel és a szervezéssel kapcsolatosan.