Utánpótlás útválasztó NYDR-ben

news

Szeptember 18-án a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület a Haladás VSE íjász szakosztályával karöltve utánpótlás útválasztó versenyt rendezett, melynek a sárvári vár és parkja adott otthont.
Ennek az egyedülálló kezdeményezésnek a célja az volt, hogy a fiatal íjász palánták, akik most kezdték, vagy ha már régebb óta járnak edzésekre megismerjék a különböző szakágakat, és esetleg el tudják dönteni, hogy melyik szakág az, amelyik nekik tetszik.
Hazánkban, a Magyar Íjász Szövetség égisze alatt több szakág is található. Ezek közül a pályát, terepet, valamint a 3D -t tudták kipróbálni verseny szituációs környezetben. Minden egyes szakasz előtt egy gyors szabályismertetés volt, hogy mindenki tudja a főbb regulákat. A gyerekek lelkesek, rátermettek voltak. Látszott rajtuk, hogy élvezik azt, amit csinálnak. A nap végén mindenki megkapta az elért pontszámához tartozó fokozatot.
Köszönjük a gyerekeknek, szülőknek, edzőknek a részvételt! Tavasszal bízunk benne, hogy ismét részt vesznek még többen a megmérettetésen, melyet szívesen kibővítenek több helyszínnel a szervezők. Akár bajnokság és szakági bővítés is tervezett, ha tetszik a gyermekeknek.