3D VB Szekszárdon

news

A 2020-as IAA 3D Íjász Világbajnokság helyszíne Szekszárd lesz. Erről írt alá megállapodást Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és Vánky Sebastian a magyar (Magyar Íjász Szövetség) és a nemzetközi íjász szövetség (International Archery Association) elnöke.
Ács Rezső polgármester a megállapodás aláírásával egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Magyarországon rendezendő 3 dimenziós világbajnokságnak Szekszárd kiváló házigazdája lesz, hiszen a helyszín is és az itt működő Tolnai Tájak Íjászegyesület is többször bizonyította alkalmasságát országos íjászrendezvények megszervezésével. A VB-helyszín kiválasztási folyamatának is aktív segítője volt az egyesület Alexandra Manea vezetésével.
A VB-re a szervezők 700 versenyzőt várnak. A megmérettetés 3 nap terepen zajló rangsorolóból, 1 nap csapatversenyből és egy nap döntőből áll. Ez utóbbit Szekszárd belvárosában rendeznek meg, hogy a nézők számára is jól követhetően, látványos módon folyjék a végső küzdelem.
A VB-re a nevezés nyílt, nincs országonkénti létszámkorlát. „8-tól 80 éves korig, akár egész családok is indulhatnak a VB-n, feltéve, hogy mindannyian az íjász sportnak hódolnak” – szögezte le Vánky Sebastian a MISZ és az IAA íjászszövetségek elnöke.