Paraíjász Európa Kupa Sorozat és Világranglista Pontszerző Verseny (World Ranking Event) 2024

news

Paraíjász Európa Kupa Sorozat és Világranglista Pontszerző Verseny (World Ranking Event) 2024
Csehország (CZE), Nove Mesto Nad Metuji, 2024. június 22-30.


Párizs 2024 Paralimpia előtti utolsó nemzetközi paraíjász verseny
Beszámoltam már róla a Dubaiban rendezett verseny után, hogy Gáspár Tamás paralimpikon könyöksérüléssel küzd. Hosszas vizsgálatok után, a szteroidos megoldást elutasítva, két nagyszerű terapeuta, Wighardt Krisztián és Simándi Éva kezelésbe vette Őt. Április óta mindketten folyamatosan kezelik a karját, úgy tűnik, most már látható eredménnyel. Nehéz dolog ez, hiszen a rehabilitáció hosszú időt vesz igénybe, a Paralimpia meg a nyakunkon...
Egy szónak is száz a vége, Tamás karja ugyan még nem 100%-os, fájdalmakkal küzd,de sokat javult az elmúlt hónapokban. Így a mostani versenyre kezdi visszanyerni a formáját.
A rangsorolóban 5.helyet tudta megszerezni kedden, június 25-én.
Szerdán, szó szerint rekkenő hőségben, a 8-ba jutásért az első kiesős fordulóban a szlovák Berkes Romannal szemben 135-107-re nyert.
A csütörtöki, június 27-i versenynapon, szintén igazi hőségben (35-36 fok a pályán) az első meccsen a 4.helyen rangsorolt taipei Chang Chia Sunggal szemben sikerült megnyernie Tamásnak, 134-127-re.
A következő ellenfele a rangsorolóban 1. helyet megszerzett kínai Zhang Tianxin volt, akit egy igazán remek 141-139-es pontszámmal győzött le. A napi legmagasabb pontszámot lőtte kategóriájában.
Így a szombati napon megrendezésre kerülő,a dobogós helyekért való fordulókban, megszerezte a jogot az aranydöntős részvételhez.
Kánikula van, mindennapos karkezelés általam és mentális készülés. Az idei év eddig sajnos a sérülés miatt nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Különösen készültünk erre a megmérettetésre!
A támogatásként kapott felszerelés is már szinte teljesen összeállt, úgyhogy nagy reményekkel telve indultunk a pályára.
Az ellenfél a hazai színeket képviselő, Tokióban paralimpiai bajnok David Drahonínský volt. Óriási a nyomás, amikor hazai ellenféllel kerül szembe a sportoló.
Tamás magabiztosan állt a lővonalra, már az első három vessző után vezetett. A nyerő pozíciót a meccs alatt végig tartotta, végül kiváló eredménnyel 137-131-re megnyerte az aranydöntőt.
Nagyszerű csapatmunka, nagyszerű eredmény a Párizs2024 Paralimpia előtti utolsó nemzetközi versenyen!
Tamás dupla aranyéremmel gazdagította Magyarország jóhírnevét: Megnyerte a Világranglista Pontszerző Versenyt és az Európa Kupa Sorozat aranyát!
Köszönjük a támogatást a Magyar Paralimpiai Bizottságnak és a Magyar Íjász Szövetségnek!
Irány Párizs!

Soós-Horváth Diána
Nat Merry