Pályaíjász edzőtábor 2017

news

Dunavarsány, Olimpiai központ
Létszám 28 fő sportoló, 5 nemzeti edző, 1 sportmasszőr

 
Az idei edzőtábor szakmai munkájának fő célja a teljes elmehangolás anyagának mélyítése valamint a mentális gyakorlatok gyakorlása. Ezen kívül a mozgástechnika pontosítása és további mélyítése. Reggel és este elméleti előadások tették változatossá a mindennapos edzéseket. A válogatott és az utánpótlás csoport tagjai számára naponta sportmasszőr térképezte fel a hát és a karok izmait, és a lehetőségekhez mérten megkezdődött a problémák gyógyítása is. A „külső” vendégek, akik a Level 1 oktatásunkon ismerkedtek meg az íjászat alapjaival sok hasznos információval és még több gyakorlattal lettek gazdagabbak. A kora reggeli futás és légző gyakorlatok az állóképességet, míg az edzések végén a kemény erősítés az izmok fittségét építette.  
 
Nagy örömmel tölt el, hogy utánpótlás íjászaink mozgása, tudása nagyon szépen fejlődött az elmúlt években. Mivel ők már az egységes alapoktatást kapták, meg van a megfelelő tudásuk a folyamatos fejlődéshez. Képzésük könnyű, mert azonos „nyelvet” beszélünk és az elmúlt három év alatti közös munka miatt szinte már fél szavakból megértjük egymást. Olyan fiatal „iskolázott” sportemberek váltak belőlük, akikre nagyon büszkék lehetünk. Elhivatottságuk és lendületük minden elismerést kiérdemel. Ez a rendezvény a legfontosabb a fejlődés szempontjából.

Köszönet
Ezúton szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik segítettek megszervezni és lebonyolítani ezt a kiváló edzőtábort! Külön köszönöm Windischmann Mercédesz sportigazgatónak a szervezést, a nemzeti edzőknek, Somogyvári Ritának, Péller Józsefnek, Sipos Gábornak, Balla Zsoltnak a tőlük már megszokott lelkiismeretes munkát, akik ezt az öt napot végig dolgozták a tűző napon. Köszönöm Siskó Terézia sportmasszőr segítségét, aki már második alkalommal tette teljessé az edzőtábort, és támogatta munkájával a válogatott és az utánpótlás csoport fejlődését.
 
A helyszín
A tábor helyszíne tökéletesen megfelelt egy válogatott edzőtábor rendezésére. A focipálya közel volt a szálláshoz, a közlekedés nem okozott gondot. A létesítmény teltházzal üzemelt, voltak cselgáncsozók Algériából, Kirgíziából, Magyarországról, sok kajakos versenyző, labdarúgó iskolák és más egyéb, de a sok sportoló nagyon jó hangulatban tudott együtt dolgozni.
A szobák mérete nagy volt, klímával, hűtőszekrénnyel felszerelt és a minősége is messze a legszebb az eddigiekhez képest. A napi három étkezés svédasztalos szabadszedéses rendszer, megfelelő választékkal, egészséges étrenddel, kifejezetten finom ízekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel és süteményekkel. A pályára kivihető vízmennyiség is folyamatosan rendelkezésünkre állt. Ami a legnagyobb meglepetést okozta, hogy nem találkoztunk olyan személyzettel, aki ne mosolygott volna ránk. Minden kérésünkre volt megoldás és nagyon is érdekelte a tábor vezetését, hogy hogyan érezzük magunkat és szükségünk van e valamire. Barátságos, segítőkész kiszolgáló csapatmunkát láthattunk.
A létesítményben volt fedett úszómedence, hatalmas és jól felszerelt kondi terem, ping-pong asztalok, biliárd, csocsó, amely teljessé tette az edzések utáni kikapcsolódást.
 
Banda Tibor
szövetségi kapitány