Pályaíjász edzőtábor beszámoló

news

Junior és felnőtt pályaválogatott, a Dream Team 2 csoport és néhány lelkes tanulni vágyó íjász (27 fő) az elmúlt héten a Tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark területén megrendezett edzőtáborban vett részt. 

A résztvevők előképzettségére és eddigi ismereteire építve, ismét a terveknek megfelelően tudtunk haladni az elméleti anyaggal. A tábor kiemelt programjai közé tartozott az előző években megismert mentális technikák gyakorlati alkalmazása az elmehangolásban, olimpiai és csigás íjak beállítása, hangolása és finomhangolása volt. Ezek a témák több napos programot kínáltak. Így sikerült a tábor ideje alatt olyan dolgokról beszélni, amikre válogatott edzésen az idő rövidsége miatt nincs lehetőség. A nagy melegre való tekintettel az elméletet a korareggeli órákban tartottuk.  
A táborban elvégzett munkát nagyon sikeresnek értékeljük! Bízunk abban, hogy a fiatal versenyzők fejlődése rövid időn belül alátámasztja, hogy helyes úton járunk!
Örömteli eredménynek értékeljük, hogy tovább erősödött a csapatban az összetartozás, a különböző korcsoportú versenyzők barátsága. Legfiatalabb sportolóink, az álomcsapat tagjai is teljesen beolvadt a már sok éve együtt táborozók csoportjába. Tapasztaltabb versenyzőink Banda Árpád és Orosz Viktor nagyon sok hasznos tanáccsal segítették társaikat. 
 
Volt közös fórum és filmnézés, ami további ösztönzést, bátorítást adott sportolónak, edzőnek egyaránt. Feltehették kérdéseiket a nemzetközi versenyzésben jártas Orosz Viktornak, Balla Martinak és Banda Árpádnak.
Nagy siker volt, hogy ebben az évben először a tábor teljes idejében sportmasszőr tartotta karban versenyzőinket, feltérképezte és folyamatosan hozta helyre a sportolók terhelésnek fokozottan kitett izmait. 
Versenyzők és edzők egyaránt fáradtan, de nagyon nagy lelkesedéssel feltöltődve egy estébe nyúló sütögetéssel és sok játékkal búcsúztak a munkával teli napoktól, és a szép lovasparktól.
 
Az igény ismét felmerült, hogy jövőre kétszer ennyi időben találkozzunk újra!
Köszönjük a táborozok lelkes hozzáállását! Büszkék vagyunk rájuk, nagyon hosszú utat tettek már meg. Fejlődésük látványos, kitartásuk példaértékű. Jó volt velük dolgozni, és ismét nagy erőt adtak nekünk további munkánkhoz!. 
 
Külön köszönöm! 
A nemzeti edzői stáb professzionális közreműködését! 
Somogyvári Rita, Péller József Joe, Sipos Gábor, Balla Zsolt lelkiismeretes és fáradtságot nem ismerő segítő munkájukat és színvonalas előadásaikat.  Köszönet Siskó Teréz sportmasszőrnek lelkes munkájáért, Bencsik Péternek a Hévíz SK elnökének, aki a nemzeti edzőkkel együtt dolgozva emelte a munka hatékonyságát, színvonalát. Nem utolsó sorban köszönjük Windischmann Mercédesz sportigazgató tábor előkészítését, szervezését.
 
Banda Tibor 
szövetségi kapitány