Újabb magyar bíró a nemzetközi mezőnyben

news

Hegedűs András World Archery nemzetközi bírónk mellé felsorakozott Tóth Csaba (a csoportképen balról a harmadik) is, aki a MISZ delegáltjaként a World Archery Europe kontinentális bírói vizsgát tett 2018 novemberében.
A Wiesbadenben zajló háromnapos szemináriumra, majd vizsgára 24 országból érkeztek bírójelöltek. Kétféle feladattípus várt rájuk. Az első egy 53 kérdésből álló, írásos feladatsor volt, majd ezt követte egy, a bírói helyzetfelismerést tesztelő szituációs megmérettetés. Itt 5 versenyhelyzetet vázoltak fel, amiről véleményt, és ezáltal döntést kellett alkotniuk a vizsgázóknak. A vizsga angol nyelven zajlott, a sikeres vizsgát tevő bírójelöltek a jövőben a WA pálya, terep és 3D versenyeken is dolgozhatnak.
Tóth Csaba 1985-ben, gyerekként kezdett el az íjászattal foglalkozni. 2010-ben indult bírói pályafutása, melynek fő állomása a mostani nemzetközi bírói jogosultság megszerzése. Mint azt megtudtuk tőle: a célja, hogy minél több nemzetközi versenyen vehessen részt bíróként, és nagyon örülne, ha hazai rendezésűek is akadnának közöttük.