Elindult az első Nemzetközi Íjász Bajnokság Bhutánban

news

Kétezer-nyolcszáz méter tengerszint feletti magasságban rajtolt el a verseny Bhutánban, ahol 72 fő helybéli és 55 fő külföldi történelmi íjász mérkőzik meg egymással. A mintegy 10 ország sportolói között akadnak 7, de 70 éves íjászok is.
Bhután az egyetlen ország a Földön, ahol igazán nemzeti sport az íjászat, és ahol a nemzeti íjász szövetség meg is kívánja ezt a státuszt tartani. Szintén fontos a bhutániak számára, hogy nyitottak maradjanak a többi, világszerte népszerű sport iránt is, amelyekben évről évre egyre erősebbek a helyi sportolók.
 
A versenyre érkező íjászokat lenyűgözte az a kivételes környezet, amelyet a Himalája hegyei nyújtanak, valamint a bhutáni nép vendégszeretete. Az itt megtapasztalt élmények egy életre szólnak.
 
A verseny egy összetett esemény, történelmi, táv- és távcéllövő részekkel, HDH-IAA szabályok szerint, Paro városában. Emellett tradicionális bhutáni íjász szabályok szerinti csapat meccsek is zajlanak majd Timpu városában.
Résztvevő országok: Ausztria, Bhután, Egyesült Királyság, India, Korea, Németország, Magyarország, Malajzia, Románia, Spanyolország