MOB vezetőségi látogatás

news

Kulcsár Krisztián a MOB elnöke, és Vékássy Bálint főtitkár is ellátogatott a Magyar Íjász Szövetséghez, mint mondták "az ismerkedés, a személyes kapcsolatok kiépítése" céljából.

A baráti látogatáson szóba került a Szövetség gazdálkodása is, amelynek stabilitása és forrásainak bővítése elkerülhetetlen a MISZ stratégiájának végrehajtásához. Az évek során növekedési pályára állított íjászsport szakszerű, egyre nagyobb mennyiségű háttérmunkát és folyamatos kapcsolati tőkekovácsolást igényel, ami nem kis pénzt emészt fel. Ennek kapcsán beszélgetés folyt a pályázati lehetőségekről, mint a költségvetést erősítő tényezőkről.

A MISZ vendégei megismerkedtek továbbá az íjász sportág szakágainak helyzetéről, és szó esett a hazai rendezésű nemzetközi versenyek lebonyolításának mikéntjéről. Az idei évben – augusztus 13-19. között – Történelmi Íjász Világbajnokság szervezési munkáit vállalta fel a MISZ. A Gyulán rendezendő nemzetközi megmérettetésen közel 20 ország 300 íjászát látja vendégül Magyarország.

Vánky Sebastian, a MISZ elnöke tájékoztatta a MOB vezetőit az Íjász Központ területszerzésének aktuális helyzetéről is, beszélt a tervezett épület megvalósításáról és annak fenntarthatóságáról.

Kulcsár Krisztián és Vékássy Bálint külön üdvözölte a MOB Fenntarthatósági Bizottság megalakulását, amelynek a munkáját Vánky elnöksége fémjelzi.