Tudomány a nyílröptetés mögött

news

14 év szünet után ismét lesz egyetemi szintű íjászoktatói képzés. Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Íjász Szövetség és a Testnevelési Egyetem 2018. november 8-án. A szerződés értelmében a 2020/21-es tanévtől levelező munkarendű, Íjászedző BA képzést indít az egyetem a MISZ szakmai irányítása mellett.

Négy sportág (evezés, íjászat, tenisz, vízilabda) szakszövetsége elsőként lépett arra az útra, amely a jövőben az adott sportág edzői és szakedzői képzéseknek a minőségi fejlődéséhez vezet. Mocsai Lajos, a TE rektora, az ünnepélyes aláíráson hangsúlyozta, hogy kiemelten fontos az itt megjelent sportszövetségek szakmai és anyagi támogatása ahhoz, hogy az egyetem értékes tudással tudja felvértezni a leendő edzőket.

A Magyar Íjász Szövetség a megállapodás értelmében egyrészről a gyakorlati képzéshez elengedhetetlen oktatói szaktudás és létesítményi feltételek biztosításában segédkezik, másrészről célirányos támogatást nyúlt az íjász edző és szakedző képzés számára. Az egyetem félévenként egyeztet a MISZ-szel az órarend és a sportágspecifikus órák előadói tekintetében. A hosszú távú együttműködés további feladatai közé tartozik a minőségi szakirodalom biztosítása, a tudományos nemzetközi kapcsolatok kialakítása, illetve számos élettani kutatás, amelyek segítik a sportág fejlődését.

A MÍSZ elnöksége büszke arra, hogy szövetségünk az elsők közt tudott csatlakozni az új világszínvonalú oktatáshoz.
Az ünnepélyes aláírásról a Testnevelési Egyetem is beszámol honlapján: link.