Döntések és javaslatok a koronavírussal kapcsolatban

news

A Magyar Íjász Szövetség – a koronavírus kapcsán kihirdetett vészhelyzet miatt – döntéseket hozott és javaslatokat fogalmazott meg, amellyel az íjászsport szereplőinek egészségét kívánja védeni, ezen túlmenően pedig elkötelezett a vészhelyzeti jogszabályok betartásában.

MISZ döntések és javaslatok:
1.    A Magyar Íjász Szövetség március 12-től március 30-ig nem ad ki versenyszervezési engedélyt. Ha a járványügyi állapotok indokolttá teszik, akkor a határidőt a MISZ kitolja.
2.    Nem javasoljuk ezen időszakban azon versenyek megrendezését sem, amelyek korábban már megkapták a szövetségi versenyszervezési engedélyt.
3.    A Szövetség irodájában a személyes ügyintézés határozatlan ideig szünetel. Telefonhívásokat és e-maileket az iroda munkatársai továbbra is fogadnak.
4.    Javasoljuk, hogy a nagy létszámú (10-nél több ember jelenléte egy helyiségben), beltéri edzések, íjász-összejövetelek megtartásának egészségügyi kockázatát alaposan mérlegeljék a szervezők.
5.    Kérünk minden sportolót, hogy alaposan gondolja át külföldre történő utazási terveit, hiszen hazatérésekor számolnia kell a karantén kockázatával. Amennyiben a kiutazás mellett dönt, tájékozódjon a konzuli szolgálat honlapján (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/koronavirus).
6.    A Szövetség is szeretné felhívni ezúton a figyelmet a higiéniás előírások fokozott betartására, betartatására.
7.    Javasoljuk, hogy a koronavírus kapcsán folytatott kormányzati kommunikációt mindenki kövesse figyelemmel (koronavirus.gov.hu).

Az esetleges további változásokról, a mindenkori járványügyi előírásokkal összhangban megszületett egyéb intézkedésekről a Magyar Íjász Szövetség haladéktalanul tájékoztatást fog nyújtani honlapján, illetve a szervezet hivatalos facebook oldalán.