A második szint

news

A Level1 szint után, ami a mozgástechnika alapjainak megismerését és a kezdő íjásztanulók oktatásának módszerét mutatta be, a Level2 már több elméleti anyagot ad a csigás és olimpiai íjak beállításáról, hangolásáról, a sportpedagógia, sportpszichológia és edzéselmélet témaköréből, megfigyelési módszerekből és lövő mozgáselemzésből. Ezen túl bevezeti a hallgatókat az elmehangolás témakörébe is. 

A tanfolyam végén egy 11 témakört érintő feladatlap kitöltésével adhattak számot a tudásukról a leendő sportoktatók. A vizsgaeredmények kiválónak mondhatóak: az elérhető maximális ötven pontból a legjobb vizsgázó 49-et ért el, de volt több 48 pontos dolgozat is. A leggyengébb dolgozat is 84%-os lett.
A résztvevők ezúttal is értékelték az oktatók felkészültségét, a tananyag tartalmát. A 11 értékelő közül egy fő jó, tíz fő pedig kiváló minősítéssel illette a Level2 tanfolyamot.
Banda Tibor, szövetségi kapitány elmondta, hogy a képzések során felmerülő hallgatói igények alapján folyamatosan finomhangolják, tökéletesítik a képzés anyagát. „Helye lenne egy Level2+ frissítő tanfolyamnak is.” – tette hozzá Banda.