Három íjász a Katonai Világjátékokon

news

Három magyar íjász (a képen balról jobbra: Buzás Károly, Bánszki Gábor, Balogh Mátyás) vesz részt a 7. CISM Katonai Világjátékokon Vuhanban, ahol sportágunkban huszonhat ország húrfeszítői versengenek.

2019. október 22.: Nem sikerült a brazil csapatot legyőzni, így a magyarok nem jutottak be a csapatverseny legjobb nyolca közé. A Katonai Világjátékokon az íjászok ma a csapatdöntőket, október 24-én pedig az egyéni döntőket játszák, sajnos magyar érintettség nélkül.

2019. október 21.: A kieséses fordulóban Balogh Matyi bejutott a legjobb 32 közé, de ott sajnos kikapott a világranglista 3. helyezettjétől. Így a 17. helyen fejezte be az egyéni versengést. Buzás Károly egy küzdős meccsben maradt alul (6:4) mongol ellenfelével szemben, Bánszki Gábort pedig egy nagyon erős ellenfél, Atul Verma (India) búcsúztatta. Így ők sajnos nem jutottak túl első ellenfelükön.
Holnap a csapatversenyben a brazilok ellen küzdenek hazánk fiai a nyolcba jutásért.

2019. október 20.: Túlvannak a rangsorolón a magyar íjászok. Balogh Mátyás a 28. helyről (326 és 318 köreredményekkel) Buzás Károly a 40. helyről (308 és 320 köreredményekkel), Bánszki Gábor pedig az 54. helyről (277 és 265 köreredményekkel) kezdi meg holnap a kiesős szakaszt a legjobb 32 közé kerülésért.

Október 20-án a rangsorolóval kezdődnek az íjászversenyek, majd azt követi 21-én és 22-én a kiesős szakasz. Október 23-án, szerdán zajlanak majd a döntők.

Balogh Mátyástól megtudtuk, hogy a kiutazásuk 2 napja valamint az időeltolódás kis fáradságot okozott, de a versenynapokra már kipihenik azt. A helyszínről általa lefestett képek a fényárban úszó felhőkarcolókról és a komoly biztonsági intézkedésekről szóltak. Amit azt elmondta: „Rengeteg segítő van, Kína nagyon kitett magáért.”