Járványhelyzettel kapcsolatos tájékoztatás (2020. november 11.)

news

A Magyar Íjász Szövetség ezúton tájékoztatja a versenyengedéllyel rendelkező amatőr sportolóit, hogy a 2020. november 11-én életbe lépett járványügyi szigorítások (484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete) mellett az alábbiakat betartva folytathatják edzéseiket:

 
  1. az edzés célja, hogy a sportoló a sportszövetség által kiírt, szervezett, vagy engedélyezett versenyekre felkészüljön;
  2. a versenyszerű sportolás tényét a sportolónak az érvényes versenyengedélyével kell igazolnia;
  3. abban az esetben, ha a versenyző, edző, íjászoktató (level1, level2 stb.) edzésének időpontja, vagy az edzésre történő utazás, vagy az onnan történő hazautazás a kijárási tilalom időszakába esik, a versenyzőnek rendelkeznie kell a sportegyesülete által kiállított igazolással, amely az edzések helyét és időpontját igazolni tudja (az alábbi linken egy igazolás minta található, amelynél a kijárási tilalom alóli kivételre okot adó körülmény megjelölésénél a c, pontot kell választani);
  4. versenyszerűen sportolók számára (versenyengedéllyel rendelkező sportolók) edzés, illetve sportrendezvényen (versenyen) való részvétel engedélyezett.

A Magyar Íjász Szövetség által kiírt, szervezett, vagy engedélyezett versenyek zártkapusak, azaz nézők nem vehetnek részt a versenyeken. A versenyek a MISZ „Íjászversenyek szervezése a koronavírus járvány alatt" című dokumentumban rögzített feltételek mellett rendezhetőek meg (link).