Nyílvessző kerül a focilabda mellé

news

Íjászatot is fognak tanulni az iskolások szeptembertől abban a 21 oktatási intézményben, amellyel együttműködési szerződést kötött a Magyar Íjász Szövetség (MISZ).

A Szövetség által meghirdetett „Vigyük el az iskolákba az íjászatot” Iskolaprogram első ütemében többszörös túljelentkezés volt tapasztalható a hazai iskolák részéről. Az Iskolaprogram erőssége, hogy a gyerekek a saját iskolájukban, helyben gyakorolhatják az íjászatot heti rendszerességgel. Ez a nem mindennapi sport iskolai keretek közzé integrálása országos szinten nagyon sok tanintézményben felkeltette az érdeklődést. A labdajátékok és a szokásos atlétikai testedzés mellé beillesztett íjászat bővíti, és egyben színesíti a gyerekek mozgásformákhoz köthető látóterét. A sportfelszereléseket (íjak, nyílvesszők, vesszőfogók stb.), valamit a helyi testnevelő-tanárok íjászoktatói alapképzését a Szövetség biztosítja.  

A MISZ megfogalmazott hosszú távú stratégiája, hogy 2030-ra az íjászat nemzeti sportá váljon. Ennek a célnak az eléréséhez fontos, hogy a nyíllövészet már az általános iskolában megjelenjen.  A program 2017 szeptemberében indul, a sporteszközök már úton vannak az intézmények felé.