A nap, ahol a legtöbb nyílvessző repül az égen

news

Több mint félezer regisztrált íjászt, és többszáz laikus érdeklődőt mozgatott meg az az országos rendezvény, amely az íjászsportot ünnepelte. Az Íjászat Napja október 9-ei főeseményeit azonban már hetekkel megelőzte számos „ráhangoló” vetélkedés/kihívás.

Az Íjászat Napját 2017-ben, a Magyar Íjász Szövetség fennállásának 60. évfordulója alkalmából keltették életre a szervezők. Az esemény lényege, hogy az adott napon minél többen ragadjanak íjat, és töltsenek el hosszabb/rövidebb időt ezzel a sporttal.
Idén október 9-én, 171 településről jelentkeztek íjászok, akik vagy egy a rendezvényhez kapcsolódó íjászversenyen, vagy egy íjászklubban/lőtéren röptettek nyílvesszőket. Számos helyen nyitottak az íjászok a laikus érdeklődők felé is, így például a Gödöllői Királyi Kastélyba (ahol az Egy a Természettel Vadászati Világkiállítás kísérőprogramjaként vadászíjász bemutatók zajlottak) kilátogató családok, kirándulócsoportok is kipróbálhatták az íjászatot.
Az Íjászat Napjára történő ráhangolódást facebook-kihívások segítették, amely során az íjászsport szerelmesei bemutathatták kreativitásukat, kitartásukat és csapatmunkájukat. A kihíváson résztvett húrfeszítők értékes ajándékokat nyerhettek.
Október 9-én 14 íjászverseny is zajlott az Íjászat Napja égisze alatt. A versenyek között szerepelt a Vadászíjász Közép Európai Kupa nemzetközi verseny és a Pályaíjász Csapat Országos Bajnokság is.