Ragadj íjat júliusban

news

Az idei évben július 13-án rendezi meg a Magyar Íjász Szövetség az Íjászat Napját. Az ország íjászait megmozgató eseményen különös figyelmet kapnak az utánpótláskorú jelenlegi és leendő íjászok.
 
Az Íjászat Napját 2017-ben, a Magyar Íjász Szövetség fennállásának 60. évfordulója alkalmából keltették életre a szervezők. Az esemény lényege, hogy az adott napon minél többen ragadjanak íjat és töltsenek el hosszabb/rövidebb időt ezzel a sporttal.
2024-ben a központi eseményen külön standokon bemutatkoznak az íjász szakágak, valamint különféle versenyeken vehetnek részt a jelenlévők.
A rendezvény népszerű „vegyes versenye” idén sem marad el. Itt egyéni versenyszabályokkal, többféle szakág céljaival találkozhatnak a versenyen induló íjászok. A kihívást az jelenti, hogy a 3D-s állatalakoktól a pályaíjász lőlapjain keresztül, egészen a vadászíjász versenyeken előforduló mozgócélokig, minden típusú céllal találkozik a húrfeszítő.
A fiatal íjászok pályaíjász versenyen élhetik át az olimpiai versenyekhez hasonló versenyszituációt, de akár a futásíjászat állóképességet próbára tevő kihívásait is kipróbálhatja bárki.
Azok a központi rendezvényre kilátogató érdeklődők, akik még csak most ismerkednek az íjászattal, külön lőtéren kaphatnak szakszerű segítség mellett ízelítőt e sportágból. Kicsik és nagyok egyaránt bele tudnak csöppenni az íjászok világába, és ha megtetszik nekik, a helyszínen egyesületi segítséget is kaphatnak a folytatáshoz.
Az eseményen a paraíjászat is helyet kap, ahol szeretettel várjuk a mozgás-, hallás-, és látássérülteket is. Számukra ugyanúgy lehetőséget biztosítunk arra, hogy megismerjék és kipróbálják ezt a sportot.
Az íjászprogramok mellett a tervekben szerepelnek egyéb kísérő programok is, mint például a kézműveskedés, kvízjátékok, játékos lövetés vagy sportszakmai előadások.

Helyszín: Budapest, XVI.kerület, Mátyásföldi repülőtér