Figyelj ha átigazolsz!

news

Az új szabályozás értelmében azoknál a versenyzőknél, akik szerződéses jogviszonyban állnak egyesületükkel, az átigazolási kérelem mellé csatolni kell az átadó és az átvevő egyesület hozzájárulási nyilatkozatát is.
 
Fontos tudni, hogy abban az esetben, ha egy íjász évekig nem váltotta ki versenyengedélyét, de amikor sort kerít rá, azt egy – az eredeti egyesületétől eltérően – egy másik égisze alatt teszi meg, akkor arra a kérelemre az átigazolás szabályai vonatkoznak. Ez a gyakorlat nem változott a korábbiakhoz képest.

A jogutód nélkül megszűnt egyesületek esetében, ha valaki versenyengedélyt vált, akkor a versenyengedély kiállításának díját kell megfizetni, azonban csatolni kell az átigazolási lapot is. Az átigazolásért ebben az esetben külön eljárási díjat nem kell fizetni. Az átadó egyesületnél be kell írni az egyesület nevét a megjegyzéssel: jogutód nélkül megszűnt. A befogadó egyesületnek pedig alá kell írnia és lepecsételni az adatokkal kitöltött dokumentumot. 

Az átigazolási eljárás díja minden esetben 5000 Ft.

A szabályzat a Szövetségről/Szabályzatok menüpontban található, amely a 2018. március 28-tól beérkezett kérelmekre vonatkozik.

(7/2018 Elnökségi határozat)