Ifjúsági Világbajnokság Madridban

news

Frissítés (2019.08.22. 20.00) Íjászainknak a mai nappal befejeződött a világverseny. Balog Matyi reflex íj (junior) kategóriában a 9. helyet, míg Varga Dávid csigás íj (junior) kategóriában a 17. helyet szerezte meg. Wenger Attila, a csapatkísérő így értékelte a magyar íjászok madridi teljesítményét: "Büszke vagyok a fiúkra a nagyszerű eredményekért és azért mert nagyon jó csapatot alkotnak. Van magyar utánpótlás és bárhol megvan az esély a további jó eredmények eléréséhez!!!!"

Frissítés (2019.08.22; 12:30) Balogh Matyit sajnos búcsúztatta a koreai Kim Hyeonjong a legjobb 8-ba jutásért zajló meccsen.
Büszkék lehetünk Balogh Mátyás és Varga Dávid junior sportolóink Madridban nyújtott teljesítményére!

Frissítés (2019.08.22; 11:00)  Matyi a 16 között, Dávid csupán egy hajszállal maradt el ellenfelétől.

Parádés mérkőzésen van túl Balogh Matyi reflexes íjászunk, ahol a spanyol Sanchez Antoku Ken-t búcsúztatta, így 11.15-től jön számára a folytatás.
Az első körben mindketten 26-26 pontot lőttek. A másodikban a spanyol egy ponttal felülmúlta Matyit (27-26), így átvette a vezetést. A harmadik szettben Matyi lőtt egy ponttal többet (27 pontot), így e kör végén fej-fej mellett menetelt a két versenyző. A negyedik körben azonos pontszámot lőttek (28-28) az íjászok, így a döntetlen helyzet továbbra is fennállt. Nem bírtak egymással a versenyzők. Mindketten 27 pontot lőttek az ötödik körben, így jöhetett a döntő lövés. Matyi egy 8-assal megnyerte a meccset, így ott van a legjobb 16-ban.

Sajnos Varga Dávidnak nem sikerült a továbbjutás, de csupán egy hajszál hiányzott a sikerhez. A junior csigás íj kategóriában versenyző magyar íjászt az ausztrál Rowley Nathan búcsúztatta, akinek azonban nagyon meg kellett dolgoznia a győzelemért.
Dávid egy erős 29-el kezdett, míg ellenfele csupán 26 pontot hozott. A második szettben az ausztrál erősített, 29 pontot lőtt. Dávid tartva a szintet szintén 29-et. A harmadik körben az ausztrál magára talált és három x-est lőtt. Dávid 28 pontot hozott, így összpontszámban még volt 1 pont előnye (86-85). A negyedik sorozatban ismét lefaragott egy pontot az ausztrál a hátrányából (29-28), így 114-114-es összpontszámokkal fej-fej mellett indultak neki az ötödik körnek. Dávid megtörte az ausztrál menetelését 29-29 pontot lőttek mindketten, így folyt tovább a küzdelem. A döntő lövésnél Dávid egy 9-est lőtt, míg ellenfele egy 10-est. Nagyon hajszálon múlott a győzelem, és igazán nagy küzdés volt Dávid részéről, de ma nem neki kedveztek az égiek.


Frissítés (2019. 08. 21; 19.00): Balogh Matyi a legjobb 32-ben reflex íj (junior) kategóriában. Előbb olasz íjász ellenfelét, majd a brazil COSTA Marcelo-t búcsúztatta a magyar fiú. A helyosztón a 13. helyet megszerző brazil íjássszal 4 kört kellett lőnie Matyinak a győlezemért. Az elsőt és a másodikat Matyi nyerte, a harmadikat ellenben a brazil. A negyedik körnél viszont Matyi már nem hagyott levegőt ellenfelének, és egy x-es és két 10-es lövéssel eldöntötte a meccset. Holnap 10.15-kor folytatja a küzdelmet.
Szintén holnap küzd a 16-ba jutásért Varga Dávid csigás íj (junior) kategóriában.
 
(2019. 08. 21; 8.00)
Túl a rangsoroló fordulón a két fiatal íjászunk Madridban, az ifjúsági Íjász VB-n. Balogh Matyi (képen a jobb oldalon) a középmezőnyben, 52.helyen rangsorolt a kategóriájában, míg Varga Dávid  (a képen a bal oldalon) valósággal berobbant a mezőnybe a 696 körével, ami nem csak a junior 670 kiküldetési szintet, de a felnőttet is meghaladta. Így nyolcadik helyen rangsorolt kategóriájában.
Mindketten a kieséses részbe jutottak és folytathatják a versenyzést.

Wenger Attila, a két fiatal versenyző kísérője így számolt be az első versenynapról:
"Szélső surranó pályát kaptunk amitől egy kicsit tartottam az elején a közeli fal miatt, de mint utólag kiderült pont így volt jó. Ebből a 4 hátsó lőállásból került ki az a 8 fő aki rögtön a legjobb 16 közé kvalifikálta magát. És most ezen van a hangsúly! Varga Dávid végig nagyon jó és érett versenyzéssel ebben a komoly mezőnyben, összeségében magyar felnőtt kiküldetési szintet teljesítve 696 pontot elérve a 8. helyen végzett!!! (pontegyezéssel a 7. helyezett Mexikói versenyzővel, csak a 10-es találatotok száma döntött)
Így most előnyerőként a legjobb 16 között várja a folytatást és a leendő ellenfélét. 08.22-én 10:15-kor
Holnap folytatjuk Balogh Matyival  ifjúsági  reflex  kategória 48 közé kerülésért egy olasz íjász  ellen 08.21.-én 16:45-kor ."