Íjászat és egyéb sportok Ausztriában

news

Hétfőn elstartolt az IFAA 3D EB Ausztriában. 8 pályán 1608 versenyző 26 országból méri össze tudását, nem kevés kategóriában.
A külsőségekre panasz nem lehet. A központi sátor focipálya méretekkel rendelkezik, a központban íjász cégek sátrai is helyet kaptak a nagysátor mellett. Becslésem szerint  úgy ezren lehettek a megnyitó ünnepségen.
A belövő pálya kicsit dagonyás az előző hét esőzéseinek köszönhetően, de ez nem veszi kedvét senkinek, egész nap lőnek rajta: vagy a versenyen részt vevők melegítenek, vagy az épp szabad napjukat töltő versenyzők, mert egy szabad napja mindenkinek van.
A legextrémebb pályára drótköteles felvonó visz, nem tériszonyosoknak találták ki. A látvány fenn a hegyen azonban nem mindennapi egy pusztai ember számára. Maga a nyomvonal is iggencsak hegymászós, aki teljesíti felszereléssel különdíjat érdemelne, szerintem. A vezetőség legfiatalabb tagjaként nekem jutott a megtiszteltetés, hogy szemrevételezzem ezt a pályát, és bevallom igencsak elfáradtam, pedig nem én vagyok a legrosszabb formában, és még felszerelést sem kellett cipelnem. Azonban vannak olyan pályák is, amelyek alföldi benyomással bírnak, a hegyeket csak nézni kell a verseny közben, nem megmászni. Az eredmények is alakulóban, de egyelőre még korai következtetéseket levonni.


Vánky Sebastian