Hyundai WA Championships

news

(Az eredményeket IDE KATTINTVA követhetitek)

A kvalifikációs szakaszban Banda Árpád 662 körös teljesítményével mindössze 14 körrel maradt le az elsőként zárt holland Sjef van den Bergtől. Ezzel az eredménnyel megelőzte a világranglista 2. Valladont és a 3. helyezett Brady Ellisont is. Így 120 indulóból az előkelő 13. pozícióból várhatja a szerdai első fordulós mérkőzését, ahol a századikként rangsorolt brazil Marcus Vinicius de Oliveira Porto lesz az ellenfele.

"Pozitiv meglepetés a pontszám, nem gondoltam ilyen sok lesz" - mondta Árpi a nap végén.

Orosz Viktor 691 kört lőve rangsorolt hatvanadikként kategóriája 99 résztvevője közül, az élen a dán Stephan Hansen végzett 712 körrel. A magyar íjász a hét hellyel előrébb kvalifikált tajvani Hung Ju-cse ellen kezdi meg szereplését az egyenes kieséses szakaszban, továbbjutása esetén a 12. kiemelt dél-afrikai Seppie Cilliersszel találkozik a 32 közé kerülésért.

----

Árpi az első meccsét magabiztosan nyerte (6-2) a brazil Marcus Vinicius de Oliveira Porto ellen, de sajnos a következő meccsén búcsúztatta Rick Van Der Ven. A holland gyengén kezdett, 27-25-ös szettel Árpi került előnybe. A két éve ezüstérmes, Európa-bajnok Van der Ven egy 28-27-es hármas sorozattal egyenlített, ám a harmadik szettben első vesszőjével nagyot rontott, mindössze hatost lőtt, így 27-23-mal ismét Árpi vette át a vezetést (4-2). A negyedik felvonásban a holland remek teljesítményt nyújtott, 29-26-tal egyenlített, majd a döntő szettben 28-26-ra bizonyult jobbnak, így 6-4-re megnyerte a találkozót.

További érdekességek a kategóriából:

Jean-Charles Valladont-t a riói olimpia ezüstérmesét az első meccsén kiejtette Andrei Danila, egy eddig ismeretlen román versenyző.

Látható, hogy a kieséses szakaszban egy hibán is múlhat a győzelem, vagy a vereség. Paul Andre Hagen - Árpi edzőtársa a tegnapi napon, aki csak a 84. helyen kvalifikált, kiejtette az európa bajnok török Mete Gazoz-t.

---

Viktor a hét hellyel előrébb végző Hung Ju-cse ellen kezdte meg szereplését a kieséses szakaszban. Az első három vesszőt követően háromkörös előnyre tett szert a tajvani (30–27), majd a különbség a következő sorozatnál eggyel csökkent, Viktor két tízest is lőtt (58–56). Hung három tökéletes lövése után azonban ötkörös különbség alakult ki (88–83), amelyet a negyedik (117–112) és ötödik sorozatban (145–140) is csak tartani tudott a 19 éves magyar íjász.
Ezzel a magyarok számára véget ért a világbajnokság.

Gratulálunk az elért eredményekhez mindjettőjüknek!