Jöhet eső, fújhat szél

news

Közel száz ifjú íjász vett részt május 24-én, a Hétkarika Íjász Országos Iskola Program bajnokságsorozat első rendezvényén.  A programban résztvevő diákok számára életre hívott országos versenynapot az esős idő sem tudta elrontani.

Az iskolákban történő íjászoktatás népszerűsége töretlen. A Magyar Íjász Szövetség által életre hívott Iskola Programhoz csatlakozott közintézmények 2024-től már nem csupán a sporteszközöket és a sportedzői tudást kapják meg a Szövetségtől, hanem egy olyan versenyrendszert is, amelyben a gyerekek által megszerzett tudást le tudják mérni, és amely segíti a tehetséges húrfeszítők versenysport útjára lépését.
Az Hétkarika Íjász Országos Iskola Program versenysorozat első állomásán 94 nevező versengett egymással. Az esős idő ellenére igazi bajnoksághoz méltó hangulat uralkodott a pályán. Habár a versenytávok és a lövésszámok is a kezdő íjászok képességeihez lettek igazítva, de ezektől eltekintve minden más egy professzionális pályaíjász verseny képét mutatta. A lővonalon felsorakozó kis íjászok arcán látható volt a koncentráció, és bizony gyakran el lehetett csípni egy-egy jó lövés alkalmával a helyesen kivitelezett lövésciklusokat.
A szervezők a verseny mellett gondoskodtak arról is, hogy a verseny okozta feszültséget játékos módon le tudják vezetni a gyerekek. Egy vesszőfogóra felhelyezett alma-banán-sportszelet fotóra lehetett lövéseket leadni, és aki eltalálta valamelyik cél, az a találatának megfelelő finomságot meg is kaphatta. Mondanunk sem kell, hogy a sportszelet fotójára esett a legtöbb lövés.
Az eredményhirdetésen kategóriánként állhattak dobogóra a bajnokság legjobbjai, 22 arany-, 15 ezüst- és 11 bronzérem talált gazdára.
Az eredmények ezen a linken találhatóak.