Öt magyar a terepen (Folyamatosan frissül)

news

2019. 10. 04. Nem sikerült érmet szerezniük a magyar íjászoknak csapatversenyben. Sajnos az első fordulóban, a francia hármastól szenvedtek vereséget, és így búcsúzniuk kellett a további versengéstől. A csapatversenyt egyébként a németek nyerték meg, az ezüst az osztrákoké, a bronz az olaszoké lett. Holnap zajlanak az egyéni döntők a Terep Íjász Európa Bajnokságon, ahol sajnos már egyik magyar íjászunk sem érdekelt.

2019. 10. 03. Már csak a csapatversenyben érdekeltek a magyar íjászok a Terep Íjász Európa Bajnokságon. A mai napon sajnos mind a négy, a kiesős szakaszba bejutott versenyzőnket búcsúztatták. Holnap 11.00-kor, csapatversenyben kezdi meg a Buzás-Kakas-Orosz trió a vetélkedést.

2019. 10. 02. Túl vannak versenyzőink a második kvalifikációs napon is. Íjászaink remek formában voltak: Kakas István és Orosz Viktor kiküldetési ("K") szintet lőtt, Buzás Károly és Molnár József "A" szintet, Horváth Ádám 1. osztályt. A jól sikerült második napnak (is) köszönhetően négy íjászunk jutott tovább a kiesős szakaszba: Buzás Károly, Kakas István, Molnár József, Orosz Viktor.
A csapatversenyben (Buzás, Kakas, Orosz) a 6. helyre lőttük be magunkat, és a francia hármassal kell majd megküzdenünk a négybe jutásért. 

2019. 10.01. A kvalifikáció első napján 24 méretlen távú célt kellett minél pontosabban eltalálniuk a Terep Íjász Európa Bajnokságon résztvevő íjászoknak. Fejenként 72 nyílvesszőt lőttek ki a célokra a versenyzők. A magyar csapat íjászainak jelenlegi helyezései a következőek:

Buzás Károly (reflex íj kategória) 15.
Horváth Ádám  (csigás íj kategória) 39.
Kakas István (barebow kategória) 14.
Molnár József (barebow kategória) 12.
Orosz Viktor (csigás íj kategória) 24.

2019. 09. 27. Öt magyar íjász vesz részt a 2019-es Terep Íjász Európa Bajnokságon. A Szlovéniában szeptember 30-án kezdődő megmérettetésen 26 ország 222 versenyzője küzd meg egymással. A magyar csapat tagjai:
Buzás Károly (reflex íj kategória), Horváth Ádám  (csigás íj kategória), Kakas István (barebow kategória), Molnár József (barebow kategória), Orosz Viktor (csigás íj kategória).
A bajnokság első két versenynapján 24 célos kvalifikációk zajlanak. Előbb méretlen (ismeretlen) távolságokra, majd a második napon jelölt (ismert) távokra kihelyezett lőlapokra lőnek a versenyzők. A kvalifikációt a kiesős mérkőzések követik négy csoportban. A csoportgyőztesek (4 íjász) elődöntőznek, majd az itt győzni tudó két versenyző mérkőzik meg az arany- és az ezüst éremért, a másik kettő pedig a bronzért.