Hét fiatal Héraklész

news

A Héraklész Bajnokprogram keretén belül, a dunavarsányi Olimpiai edzőközpontban lezajlott az első edzőtábor, ahol az ifjú íjásztehetségekkel tapasztalatokat, íjászpraktikákat osztottak meg a trénerek. A tábor vezetői Burcsa Gábor mentáltréner és Balogh Mátyás László olimpikon voltak.

Az ötnapos edzőtábort Vánky Sebastian, a Magyar Íjász Szövetség (MISZ) elnöke nyitotta meg. A szoros programok lehetőséget adtak arra, hogy a fiatalok erőnlétüket felmérjék és fejlesszék, illetve technikai tudásukat és motivációjukat is erősítsék. A hangsúly természetesen az íjászaton, azon belül is a versenyszituációs gyakorlatokon volt.
Esténként a tapasztalatcsere, a mentális állóképesség és a motiváció került porondra. A táborban a csigás íjászok segítője Elekes Gergő volt, a reflexeseket pedig Balogh Mátyás László látta el hasznos tanácsokkal, praktikákkal. A tábor lehetőséget nyújtott Burcsa Balázs erőnléti edző segítségével arra, hogy az íjászok felmérhessék fizikális kondíciójukat, Windischmann Mercédesz szövetségi főtitkár pedig antidopping felelős szerepkörében tartott előadást.
A tábor zökkenőmentes lebonyolításában a Nemzeti Sportügynökség Zrt (NSÜ) és a MISZ mellett a Kastélydombi SE is segédkezett. A tábort az NSÜ finanszírozta.

Emlékeztetőül, a Magyar Íjász Szövetség 2023-ban sikeresen pályázott a Héraklész Bajnokprogramban való részvételre, amely az élsportra nevelést, és a még magasabb eredmények elérését célozza, akár az olimpiára való eljutásig. A teljes programot a Nemzeti Sportügynökség Zrt (NSÜ) koordinálja, Dr. Baji Balázs vezérigazgató-helyettes vezetésével.
(fotó: Andrásfi Júlia)