Mentálisan egyre erősebbek vagyunk

news

Balogh Mátyás olimpikon íjászunk hatodik helyen végzett a 20. Fedettpályás Íjász Európa Bajnokságon.
 
A február 19-én kezdődött bajnokságnak Horvátország adott otthont, ahol Balogh Mátyás olimpikon íjászunk képviselte a hazai színeket. A rangsoroló szakaszban a magyar íjász csupán egy ponttal maradt el egyéni legjobbjától, és így 578 körös teljesítménnyel a 13. helyről vághatott neki a kiesős fordulóknak.
Az első mérkőzését a szlovák Alojz Chnurik ellen vívta, akit 6-0 eredménnyel magabiztosan kiejtett a versenyből. A legjobb nyolcba kerülésért már egy keményebb ellenféllel kellett megküzdenie Balogh Mátyásnak. A 23 éves, portugál Nuno Carneiro-t – egy igen szoros mérkőzésen – 6-2-re utasította maga mögé a magyar íjász.
A négybe kerüléséret vívott mérkőzésen egy-egy pontokon múltak a körök, és sajnos most az izraeli versenyzőnek segítettek az égiek. Az igen szoros mérkőzés első körét 30-30 pontra lőtte mindkét versenyző, így 1-1 pontot kaptak. A második kört 30-29-re az izraeli íjász nyerte, így ő zsebelhetett be 2 pontot. A harmadik és a negyedik kört azonos pontszámmal (29-29, 29-29) lőtték meg a versenyzők, így a negyedik kör végén 5-3-ra az izraeli vezetett. A hatodik körben szintén csak egyetlen ponttal lőtt jobbat az izraeli, de ez már elég volt ahhoz, hogy 7-3-ra megnyerje a mérkőzést.
Az összesítésben 6. helyet megszerző magyar íjász edzője, Wenger Attila facebook posztjában kiemelte, hogy a mentálisan egyre erősebb versenyzője „magabiztosan, remekül lőtt”. „Megyünk tovább, innen már a fő cél Párizs!”- írta bejegyzésében.
(fotók: Wenger Attila)