Várunk a visszavágóra

news

A 10. életévét idén betöltő CEC (Central European Cup) születésénél három íjász szövetség sportvezetője bábáskodott. A horvát szövetségi kapitány, a szlovén pályaíjászat vezetője és a magyar elnök azzal a kifejezett céllal hívta életre a Kupát, hogy egy olyan megfizethető, magas színvonalú íjászverseny jöjjön létre, amely extra lépcsőfok tud lenni az olyan nagy nemzetközi versenyek felé, amelyek sokszor – a versenyrutin hiánya miatt – túl nagy kihívást és nem mellesleg magas költségeket jelentenek a versenyzők számára.

A CEC felcseperedése nem volt zökkenőmentes. Azonban a tíz év munkájával sikerült elérni azt, hogy egy olyan nehéz helyzetben, amit a koronavírus járvány okozott, 70 külföldi íjász vett részt a júliusban rendezett megmérettetésen. Az idei CEC második fordulóján – ami egyben az első is volt, lévén, hogy a CEC1 törlődött sok más sporteseménnyel egyetemben –  , szlovénok, csehek, szlovákok, osztrákok és magyarok vetélkedtek egymással. A horvát, a szerb és a román íjászok a vírushelyzet miatt távol maradtak az eseménytől.
A külföldiek visszajelzései, illetve személyes benyomás alapján is egy kitűnően sikerült kupafordulót tudhatunk magunk mögött. A magyar eredményesség – a hazai pálya ellenére – sajnos elmaradt a várttól, hiszen CEC kategóriákban csupán 3 érmet sikerült szereznünk. Remélhetőleg a horvát és a szlovák fordulókon (amennyiben meg tudják azokat rendezni) vissza fogunk tudni vágni.