3 nemzetközi pályaverseny egy hétvégén

news

A hétvége során nem csupán a CEC, nemzetközi versenysorozat utolsó fordulóján vehettek részt a megszokott lebonyolítás szerint, hanem CEC kategóriákban "CEC GP" név alatt futó pályaversenyen készülhettek az Országos Bajnokságra. Ja, és még nem is említettük a "Vegyes csapatversenyt".

 
A CEC (Central European Cup) pályaíjász versenysorozatot 3 ország íjász szövetsége alapította 2010-ben: Horvátország, Szlovénia és Magyarország. 
Azóta csatlakozott Szerbia, Szlovákia és Románia is mint szervező. Résztvesznek még bosnyák, lengyel, montenegrói, ukrán és orosz versenyzők is alkalomadtán. Minden évben forgó rendszerben szerveznek az országok 3 fordulót és egy döntőt. 2019-ben Szerbia, Szlovénia és Szlovákia adott otthont a három fordulónak, a döntő pedig Magyarországon, Tápiószentmártonban lesz szeptember 20-22. között.
 
A hétvége versenyei:
- CEC 4. forduló: CEC kategóriák (olimpiai, csigás - felnőtt, ifi, kadet - férfiak és nők) és nem CEC kategóriák (Barebow, Crossbow, Hunter, Vadászreflex, Longbow, Történelmi - felnőtt, ifi, kadet, master férfiak és nők ) részére is nyitott. Itt osztjuk majd ki a CEC 2019 összesített díjait is a CEC kategóriákban résztvevőknek.
 
- Vegyes csapatverseny (mixed team): 3 különböző távon (70m, 60m, 50m) alkothattok csapatot, 1 férfi és 1 nő összetételben
 
- CEC Grand Prix: csak CEC kategóriáknak (olimpiai, csigás - felnőtt, ifi, kadet - férfiak és nők)
A verseny menete röviden:
Minden versenyző 15 vesszőt lő. Olimpiai Íjászok szett rendszerben, csigás íjászok göngyölített rendszerben számolják az eredményeket.
Utána kiesős küzdelmek a legjobb 32, 16, 8, 4 közé jutásért, amely a szokásos rendben zajlik. Minden résztvevőnek minimum 6 meccs garantált.
 
 
Nevezés és bővebb információk:
Nevezési határidő: szeptember 13.
 
Várunk mindenkit szeretettel!