Büszkeségeink: Wenger Szonja

news

Büszkeségeink miniinterjú sorozatunkban mutatjuk be hétről hétre azokat az ifjú íjászokat, aki a sport mellett más területen is remekelnek.

Wenger Szonja  az RKSK íjász szakosztály olimpiai reflex, kadet korosztályú versenyzője. A Magyar Íjász Szövetség Utánpótlás Csoportjának a tagja.  2020-ban elnyerte a Rákosmente Önkormányzatának „Élen a tanulásban, élen a sportban" elismerését, valamit ismét megválasztották Pécel Város sportolójává 

Mikor kezdtél el íjászni, milyen íjjal lősz, és jelenleg melyik egyesület tagja vagy?
2014 januárjában kezdtem el lőni, azóta az RKSK Íjász Szakosztály tagja vagyok. Jelenleg olimpiai íjjal lövök. 

Mi a nehezebb jól tanulni, vagy jól sportolni?
Szerintem a kettő nem feltétlenül összehasonlítható. Vannak közös pontok bennük, de célt elérni mind a kettőben csak kitartással és szorgalommal lehet. Az íjászatban vannak hullámhegyek, ilyenkor időszakosan ezt érzem nehezebbnek. De a sportot sosem tekintettem kényszernek mindig élvezettel csináltam és a mai napig is csinálom. A kérdésnél maradva, szerintem nincs olyan ember, aki minden tantárgyat szeret, így a tanulást mondanám a nehezebbnek. Amíg a sportban csak egy dologban kell kiemelkedőnek lenni addig a tanulásban minden tantárgyban meg kell felelned a kitűnő eredmény elérésének érdekében. 

Milyen tulajdonságaid segítik az eredményességedet az íjászatban és a tanulásban?
Mint ahogyan már említettem a szorgalom és a kitartás nagyon fontos, emellett én rettentően makacs vagyok, ha valamit elhatározok akkor azt megcsinálom. 

Van-e példaképed?
Konkrét példaképem nincs, de akire az íjászaton belül nagyon felnézek, mind eredményesség, mind személyiség szempontjából az Sjef van den Berg. Személyesen sajnos nem ismerem, de szimpatikus, amiket a közösségi média portálokon mutat magából. 

Milyen gyakran edzel, illetve milyen típusú versenyekre jársz el szívesen?
Kizárólag a pálya versenyeket szeretem ott érzem jól magamat, és ott tudok igazán eredményes lenni. Hetente 3-4 edzésen veszek részt, ami elengedhetetlen a megfelelő felkészültségi szint elérésének érdekében.
Az íjász edzéseken kívül, kerékpározom az állóképesség miatt, és mentális gyakorlatokat is végzek rendszeresen. 

Mit csinálsz szívesen, ha éppen nem íjat fogsz a kezedbe?
Sokat olvasok és filmeket nézek. Ezen kívül – amikor lehetséges – találkozom a barátaimmal. Másik nagy szenvedélyem a fotózás. Ha marad időm bejárom az egész várost a megfelelő háttér és fényviszonyok elérésének érdekében, hogy minél jobb képet tudjak készíteni.