Büszkeségeink: Varga Márk Zsolt

news

Büszkeségeink miniinterjú sorozatunkban mutatjuk be hétről hétre azokat az ifjú íjászokat, aki a sport mellett más területen is remekelnek.

Varga Márk Zsolt öt éves korában kezdett el az íjászattal foglalkozni. Először tradicionális, majd később vadászreflex íjjal vette célba a lőlapokat. Két és fél éve a csigás CU kategóriát erősíti. Jelenleg a Nagyhegyesi Íjász Egyesület tagja és versenyzője. Idén kiváló tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és rangos sporteseményeken szerzett eredményeiért igazgatói dícséretben részesült.

Mi a nehezebb jól tanulni, vagy jól sportolni?
Mind a két dolgoknak meg van a neheze. A tanulásban az a nehézség, hogy nagyon komolyan kell azt venni, hiszen a jövőm múlik rajta. Az íjászatban a nagy odafigyelés és koncentráció az embert próbáló rész. 

Milyen tulajdonságaid segítik az eredményességedet az íjászatban és a tanulásban?
Az íjászatban a sportszeretet, a kitartásom és a jó tanácsok megfogadása segít. A tanulásban szorgalmas vagyok és jó kommunikációs képességgel rendelkezek.

Van-e példaképed?
Igazából példaképem csak az íjászatban van. Több is, de a legnagyobb: Reo Wilde.

Milyen gyakran edzel, illetve milyen típusú versenyekre jársz elszívesen?
Heti 5 alkalommal edzek, és napi 50-60 lövést adok le.  Legjobban a 3D versenyeket szeretem, de aktívan részt veszek pálya versenyeken is.

Mit csinálsz szívesen, ha éppen nem íjat fogsz a kezedbe?
Egy másik sport is van az életemben, amit lassan versenyszerűen űzők, ez pedig a pingpong. Ezen kívül nagyon szeretek a kutyámmal foglalkozni, és Xbox játékkal játszani.