Büszkeségeink: Vajna Balázs Dániel

news

Büszkeségeink miniinterjú sorozatunkban mutatjuk be hétről hétre azokat az ifjú íjászokat, aki a sport mellett más területen is remekelnek.
 
Vajna Balázs Dániel a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesületének tagja. 2016-ban tradicionális íjjal kezdte el az íjászatot, majd vadászreflexre váltott, jelenleg is ezzel az íjtípussal versenyez. 2020-ban elnyerte Érd kiváló sportolója címet. 
 
Mi a nehezebb jól tanulni, vagy jól sportolni?
Szerintem egyik sem nehezebb a másiknál, mert az egyik megtanít az odafigyelésre, a másik pedig az alázatra. A két dolog segíti egymást.
 
Milyen tulajdonságaid segítik az eredményességedet az íjászatban és a tanulásban?
A legjobb tulajdonságom a türelmességem. 2 és fél éve tanítom az íjászatot és ahhoz kell a türelmesség szerintem. Emiatt kitartó is vagyok mivel nem hagyom azt hogy egy tanítvány csak úgy feladja a sportot.
 
Van-e példaképed?
Az évek során sok mindenen mentem végig, sok mindent tapasztaltam. Rengetegen vannak, akire fel tudok nézni, mint például az edzőm, Timár Dénes, vagy az íjkészítőm, Gyetvai Attila. Mindannyiójuknak rengeteget köszönhetek, mert most nem lennék ott, ahol tartok. 
 
Milyen gyakran edzel, illetve milyen típusú versenyekre jársz elszívesen?
Általában heti háromszor megyek ki edzeni, és hétvégén, ha nincsen verseny, edzést tartok. A versenyek, amikre szoktam menni azok nagy részben a történelmi szakághoz kapcsolódnak, mert ez az egyik kedvenc részem a sportban. Ebben a szakágban található meg a legtöbb típusú cél: 3D, lőlap, ügyességi célok. Ezzel mindegyiket gyakorolhatom, és mindegyikből kóstolhatok egy keveset.
 
Mit csinálsz szívesen, ha éppen nem íjat fogsz a kezedbe?
A barátaimmal töltöm az időmet, vagy iskola időben tanulok.