Büszkeségeink: Szabó Szebasztián

news

Büszkeségeink miniinterjú sorozatunkban mutatjuk be hétről hétre azokat az ifjú íjászokat, aki a sport mellett más területen is remekelnek.

Szabó Szebasztián 2013 nyarán került elsőnek kapcsolatba az íjászattal, majd októberben már egy soproni íjászklub rendszeres vendége lett. Jelenleg az Alpokalja íjász SE-nél edz és versenyzik reflex (olimpiai) íjával. Szebasztián Sopron városának önkormányzatától megkapta a „2019 kiváló sportoló elismerését”, a MISZ Nyugat-Dunántúli régiója  az Év Íjásza Utánpótlás Terepíjászat címet adományozta számára, valamint a MOL tehetség támogató alapítvány pályázatán nyert elismerést és támogatást.

Mi a nehezebb jól tanulni, vagy jól sportolni?
Egyikkel sincs gondom, de a sportot jobban szeretem. A soproni Széchenyi István Gimnázium 9-ik osztályos tanulója vagyok. Az iskolában jó eredményeim vannak, de a sport közelebb áll a szívemhez.

Milyen tulajdonságaid segítik az eredményességedet az íjászatban és a tanulásban?
Az íjászatnak köszönhetően jobban tudom a figyelmemet összpontosítani a tanulásban. A problémákat és a feladatokat átgondoltan és kitartóan megoldom.

Van-e példaképed?
Brady Ellison a példaképem, mert az egész életútján kitartóan küzdött a versenyeken, és sok éve az élmezőnyben van.

Milyen gyakran edzel, illetve milyen típusú versenyekre jársz el szívesen?
Amikor tehetem, heti háromszor két órát edzem. Sajnos a tanulás miatt nem tudok több időt felkészüléssel tölteni. Szerencsére a családomnak köszönhetően sok versenyre eljutok, ami jó edzésnek is számít. Sok versenynek köszönhetően több sikert is sikerült elérnem. Kilencszer sikerült országos csúcsot dönteni, és egy IFAA világcsúcsot. Sopronban minden évben megkaptam a kiváló sportoló elismerést. Nyugat-dunántúli régióban kétszer megkaptam az Év Terepíjásza elismerést. Legjobban a terepíjászatot, és a 3D íjászatot kedvelem, mert sokkal változatosabb, több mindenre kell figyelnem, és a természet meg a táj is kellemes kikapcsolódást nyújt.

Mit csinálsz szívesen, ha éppen nem íjat fogsz a kezedbe?
Teniszeztem, és jóidőben az erdőben biciklizem a fiúkkal.