Büszkeségeink: Erdélyi Kristóf

news

Büszkeségeink miniinterjú sorozatunkban mutatjuk be hétről hétre azokat az ifjú íjászokat, aki a sport mellett más területen is remekelnek.

Erdélyi Kristóf 6 éve ismerkedett meg az íjászattal. Egy Mathews csigás íjjal versenyzik CU kategóriában. Az Encsencsi Vadász Íjász egyesület tagja, edzője Szedlár János. Kiváló tanulmányi eredményéért, és kimagasló sportteljesítményéért az Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyarország Jó Tanuló, jó Sportoló 2019 címét nyerte el.

Mi a nehezebb jól tanulni, vagy jól sportolni? Milyen tulajdonságaid segítik az eredményességedet az íjászatban és a tanulásban?

Ez nagyon fogós kérdés. Úgy gondolom hogy az iskola könnyebb, egy órára vagy dolgozatra előre fel lehet készülni, de egy íjászversenyen mindig közbejöhet nem várt esemény: rossz időjárás vagy bármi más. A tanulás és a sportolás nagyon jól kiegészíti egymást, a sport fegyelemre, odafigyelésre és kitartásra nevel, így ez sokat segít az iskolában.

Milyen gyakran edzel, illetve milyen típusú versenyekre jársz el szívesen?
Heti két-háromszor veszem elő az íjam. Versenyek előtt többször, 4-5 napot is edzünk. A kedvenc versenyeim a pálya és a 3D típusúak.

Mit csinálsz szívesen, ha éppen nem íjat fogsz a kezedbe?
A szabadidőmben sokat vagyok a természetben, a barátaimmal sokat biciklizünk esténként, és ha még időm engedi uszodába is szívesen járok.