9. helyen végzett Banda

news

Banda Árpád a 9. helyen végzett a minszki II. Európa Játékokon. A kiesős fordulókban Banda a 3. körig jutott, ahol a Holland vetélytársa egy igen szoros versengésben győzte le a magyar íjászt.

A minszki versengésben, reflexíj kategóriában, 48 férfi küzdött a győzelemért. Banda a rangsorolóban a 26-os pozíciót szerezte meg, és így a középmezőnyből indulhatott neki a kiesős fordulóknak.

A kiesős szakasz első mérkőzését a bolgár Banchev Ivan Dimitrov-val vívta, amit 6-2-re simán nyert a magyar versenyző. Majd kevés pihenőt kapva, következett Banda második mérkőzése, amit már a legjobb 16-ba jutásért vívott a spanyol Alvarino Garcia Miguel-lel. Árpád itt is diadalmaskodott, és 7-3-as eredménnyel búcsúztatta ellenfelét.

A harmadik kiesős fordulóban a holland Wijler Steve Christina Hendrikus-szal mérkőzött meg. A szoros küzdelem szétlövésig „fajult”, amit sajnos a magyar versenyző elvesztett. A holland 9-est, míg Banda egy 8-ast lőtt. A holland versenyző ezután egészen az arany döntőig menetelt, ahol ezüstérmet szerzett. A kategória győztese az olasz Nespoli Mauro lett.