Előkelő társaságba került Balogh Mátyás

news


A Főváros Napján, november 17-én elismerő díjakat adományozott Budapest Főváros Önkormányzata azoknak, akik a főváros életében jelentős, meghatározó szerepet töltenek be, kiemelkedő teljesítményükkel Magyarországnak, Budapestnek dicsőséget szereztek. A Papp László Budapest-sportdíjat ezúttal olimpikon íjászsportolónk, Balogh Mátyás is megkapta. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely adta át a díjakat az Újvárosháza Dísztermében,  a díj odaítéléséről a fővárosi közgyűlésen döntöttek.

A háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóról elnevezett Papp László Budapest-sportdíjat olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a sportban, és eredményükkel hozzájárultak a főváros hírnevének öregbítéséhez, továbbá munkájukkal, kiemelkedő tevékenységükkel segítették Budapest sportéletének fejlődését.
Az elismerést korábban megkapták többek között: olimpiai bajnokok - Szívós István,  Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina,  a világ- és Európa-bajnok Kásás Zoltán, az olimpiai aranyérmes Steinmetz Ádám és testvére, a kétszeres ötkarikás bajnok Steinmetz Barnabás, a legendás úszó, dr. Gyarmati Andrea, világbajnok ökölvívó Kótai Mihály.
A díjazottak teljes névsorát az alábbi linken lehet megtekinteni:
https://budapest.hu/Lapok/2021/elismereseket-adott-at-karacsony-gergely-a-fovaros-napja-alkalmabol1.aspx?fbclid=IwAR3AVJt5N7jlBhMnBA4aRhwUV6m-tnSfMenoDYrA0cpgLa7MmMDTHwsKDIY