Az európai IFAA 25. éves összejövetelének fontosabb részletei

news

​Február 10-én – a terem VB előtt – Gillingham-ban 16 európai tagország küldötte személyesen, 5 ország képviselője pedig interneten keresztül csatlakoztak az európai IFAA összejövetelhez. A delegáltak meghallgatták a nemzetközi versenyekről szóló beszámolókat, többek közt a hazai érdekeltségű, 2023-as soproni terep EB megvalósítását részletező előadást is.

A levezető elnök javaslatát megvitatták és megszavazták, hogy Sopronban, – ha szükséges – a magyar szervezők a célokat duplázva építsék meg, így lehetőséget adva akár 760 íjásznak is az indulásra. Ez a lehetséges forgatókönyv egyben egy új, helytakarékos pályaépítési mód kipróbálását/tesztelését is jelenti.
A finnországi vadász VB nevezése április végén zárul, így aki a Mikulás erdeiben lőni szeretne, jelentkezzen minél előbb.
A 2024 márciusában megrendezendő terem EB helyszínének eldöntése igen izgalmasra sikerült. Két pályázó prezentált: Írország illetve Spanyolország. Az írek izgalmas versenyhelyszíne sem tudta annyira lenyűgözni a szavazókat, hogy ne a Spanyolország legdélebbi tartományára, a Kanári- szigetekre voksoljanak mint versenyhelyszínre. Így március végén Fuerteventura szigetén, 110 méter hosszú lővonalon, hatalmas csarnokban mérik össze majd az íjászok tudásukat, és a kellenes 25 fokban akár fürdeni és kirándulni is tudnak majd, ha épp nem lőnek.
Az összejövetelen szó volt még arról, hogy Olaszországban ötnapos íjász-gyerektábort terveznek megvalósítani 50 gyerek részvételével. A táborozáshoz Erasmus támogatást szeretnének elnyerni, azonban a részleteket egyelőre még nem tudni, így további információk csak később lesznek elérhetőek.