Történelmi Terem OB 2017

2017-02-11 08:00

Budapest

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Történelmi Terem OB 2017

„nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek.” - Kassal Lajos -

Tisztelt Sporttársak! Kedves Barátaim!
Magam és a Magyar Íjász Szövetség történelmi szakága nevében tisztelettel meghívom sporttársainkat és az íjászsport iránt érdeklődőket a 2017. évi  Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságra.  A verseny 2017. február 11-én kerül megrendezésre a. A verseny nyílt nevezésű, nem kvalifikációhoz kötött, így minden versenyezni kívánó íjász jelentkezését várjuk.
A Bajnokság helyszíne a Hungexpo területe,” C” és” A” csarnok; a megnyitó ünnepség, a regisztráció a selejtező, rangsoroló  versenyek a” C” csarnokban , az eredményhirdetés az „A” csarnokban lesz.
A versennyel egy időben zajlik a FEHOVA kiállítás, számos érdekes látnivalóval, naponta megközelítőleg 10.000 látogató részvételével.

Fontos kiemelni, hogy a FEHOVÁN több nagy verseny is lesz, min például a HDH-IAA  3D GP,  3D OB, IFAA és WA Pályaíjász Terem OB és az MHIT (Magyar Hagyományos Íjásztábla külföldi vendégcsapattal )  
A Hungexpo területére és a FEHOVÁRA való belépés díját a versenyzők számára a regisztrációs díj tartalmazza. Belépés csak a 2-es kapunál akkreditáció után. Minden induló versenyzőnek kívánok sikeres versenyzést, látogatóinknak és vendégeinek jó szórakozást, kellemes időtöltést rendezvényeinken. A parkolás ingyenes a C pavilon mellett a 2-s kapun behajtva, de csak olyan autóknak amelyekben minimum 3 fő ül. Egyébként fizetős parkoló a területen kívül.( Parkolás a parkoló kapacitásáig megoldott)
 
Találkozzunk Februárban a helyszínen!
Lovász Tamás
Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakágának elnöke

Versenyinformációk:
A versenyen a Magyar Íjász Szövetség történelmi íjász versenyszabályzata érvényes (2017.01.01-től kiegészült, módosult)!  
(Lásd: http://misz.hu/page/tortenelmi-szabalyok )
A Versenyen  NYÍLT nevezésű nem kvalifikációhoz kötött, csak érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással lehet részt venni!
A verseny menete:  7  lőállásos, lőállásonként 3 céllal , 1 3D vadász – 1 Technikai – 1 klasszikus lőlapos (így összesen 21 cél). Minen lőállásból 3-3-3 vagy is 9 lövést kell leadni, kivéve a gyorslövészet és az aranykarós céloknál.
A versenyre minimum 9 vessző szükséges, (de a gyorslövészet végett ajánlott a 12db)!!!
A verseny kezdete „repülőrajtos” indítással lesz! 1 lőállásra a csapatoknak 6 perc áll rendelkezésükre a lövések leadására!!!.  A csapatbeosztások és rajtidők 2016. február 8-án lesznek közzétéve. A rajtkezdés előtt legalább 1 órával meg kell jelennie a verseny helyszínen, és regisztrálni kell a versenyirodán és rajtkezdések előtt 15 perccel az első lőállásnál kell várakoznia!
A OB-n kerül kihirdetésre a Magyar Bajnokok és szerezhetőek meg a minősítések is (I., II., III. osztály) az OB-n megszerzett I. osztályú minősítés beleszámít a már beharangozott Mesteríjász címért való küzdelembe.  (minősítési szintek, lásd: http://misz.hu/filtergroup/6)
*Mivel az OB nyílt nevezésű, és döntő sincs, az országos bajnoki cím értékének növelése érdekében a kis-létszámú kategóriákban (kevesebb, mint három fő) a Szövetség csak akkor hirdet országos bajnokot és ad OB érmet, ha a győztes legalább II. osztályú eredményt ér el. Ha a győztes a szintet nem éri el, országos bajnoki címet nem szerez és nem a címhez járó speciális OB érmet kapja.
 
Kategóriák:
Modern anyagú történelmi íj
Természetes anyagú történelmi íj
Vadászíj           
    
Korosztályok :                                        
Felnőtt (21-50év,1966-1995 )
Tiszteletreméltó (51év-, -1965)
Gyerek (10- 14év , 2002-2006)
Kadet (15-17 év, 1999-2001)
Ifjúsági (18-20 év, 1996-1998)

Nevezés: www.misz.hu  2017.02.04-ig (szombat)
Nevezési díj:
OB – 5000Ft mely tartalmaz a Fehova belépőt is,  parkolást a megadott módon!
 
Program:
8:00-9:00-ig Technikai ellenőrzés, nevezés. gyakorlás („C” pavilon)
9:15-tól megnyitó eligazítás, verseny kezdete („C” pavilon)
14:00 eredményhirdetés („A” pavilon)

Vasárnap 12-én MHIT (Magyar Hagyományos Íjásztábla) íjászverseny „A” pavilon. A versenyzői létszám a verseny jellegzetessége végett korlátozott maximum 80 fő! A beérkezett nevezési sorrend alapján. Aki az OB-n részt vett vagy van érvényes versenyengedélye annak 500 Ft-tal kevesebb a nevezése az MHIT-re.  Nevezés: www.klie.hu/versenyeink  

Információ: Lovász Tamás +3620/9314471, lovasztamas91@gmail.com
Versenybíró: Lovász Tamás, Kocsis Pál
Versenyiroda infó: irányított csapatbeosztás kategória, korosztályok szerint!!!

Eredmény


Töltsd le az eredményeket