Történelmi Íjász Szabadtéri OB 2021

2021-08-28 07:30

Pécsváradi vár

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Történelmi Íjász Szabadtéri OB 2021

 
 
Tisztelettel várunk minden történelmi szakágban versenyző íjászt a 2021-es Történelmi Íjász Országos Bajnokságra, augusztus 28-29-én, a Mecsek lábánál fekvő PÉCSVÁRADI várnál.
 
" Ezennel elrendeljük, hogy London város minden egészséges lakója szabadidejében és ünnepnapokon az íj használatát tanulja meg, és gyakorolja az íjászat művészetét. Ezenkívül megparancsoljuk, hogy a labdarúgás, kézilabda, kőhajítás, kakasviadal és más haszontalan játékok nem űzhetők".
/ III. Edward 1369-ben kelt rendeletéből /
 
„Bár ezt a helyet „Pécsváradi vár” néven ismerjük, az elnevezés félrevezető, mert ez az épületegyüttes soha nem volt hadi értelemben vett vár. Voltak falai, bástyái, de azok feladata a benn élők védelme volt az esetleges rablótámadások ellen. Komoly ostrom kiállására nem voltak alkalmasak, arra a fennállása alatt nem is került sor.
Egy erődített hajdani szerzetesi monostor ez, melyet Szent István király alapított 998-ban, Koppány legyőzése után. Az itt álló kőépületet, amely Géza fejedelmi udvarháza volt, István Asztriknak adta, hogy benne Benedek-rendi – ahogy nálunk nevezik: bencés – szerzetesek számára létesítsen otthont. „(https://www.pecsvaradivar.hu/a-var-tortenete)
 
Részvételi feltételek: 
- Országos Bajnokság: kvalifikációs versenyek egyikén teljesített kvalifikációs szint + érvényes versenyengedély és sportorvosi igazolás.
A versenyen a MISZ történelmi szabályzata érvényes. Felhívjuk figyelmeteket a megfelelő felszerelésre és viseletre. (https://misz.hu/page/tortenelmi-szabalyok)
(regisztrációnál jelezd, melyik helyszínen szerezted a kvalifikációt!)
 
- Külhoni magyar versenyzők az összetartozás szellemében vendég íjászként vehetnek részt 
(eredményük nem befolyásolja az országos bajnoki lista sorrendjét)
 
Csak az Országos Bajnokságon lehet megszerezni a Magyar Bajnoki címet (Magyar Bajnoki vándorkürt) és a kvalifikációk során meglőtt minősítési szinteket véglegesíteni vagy magasabbat teljesíteni (a minősítési érmeket a verseny után szombaton vagy az eredményhirdetés után vasárnap lehet átvenni).
A csapatverseny győztese elnyeri a Bajnoki vándorzászlót és tárgyi nyereményeket.
 
Kategóriák:
-Modern anyagból készült történelmi íj
-Természetes anyagból készült történelmi íj
-Történelmi hosszúíj és egyéb botíjak
-Vadász íj
-Történelmi számszeríj
 
Korosztályok:
-Mini (10-12 év)    
-Kadet (13-14 év)     
-Ifjúsági (15-17 év)                               
-Fiatal felnőtt (18-20 év)
-Felnőtt (21-50 év)
-Tiszteletreméltó (51-64 év)
-Tiszteletreméltó plusz (65 év és felette)
 
Program: 
2021. augusztus 27. péntek 
18:00h-tól 20:00h-ig technikai ellenőrzés, nevezés
 
2021. augusztus 28. szombat
megrendezésre kerül az OB (24 célos) rangsoroló része 2 fordulóban (délelőtt és délután)
1. forduló
7:30 - 9:00h-ig technikai ellenőrzés, nevezés
8:00 - 9:00h-ig gyakorló pálya nyitva, irányított belövés
9:30 h versenykezdés 
 
2.forduló 
11:30-13:00 technikai ellenőrzés, nevezés
12:00- 13:00h-ig gyakorló pálya nyitva, irányított belövés
14:30 h versenykezdés 
 
2021. augusztus 29. vasárnap 
egyéni és csapatdöntők
8:00h-tól gyakorlópálya nyitva, irányított belövés 
9:00h OB egyéni döntők kezdete, az utolsó döntő a csapatdöntő
14:00h Országos Bajnokság eredményhirdetése
 
Nevezés
Határidő: 2021.08.22. éjfél
Lemondási határidő: 2021. augusztus 23. 20h*
*Amennyiben valaki regisztrált, de nem mondta le írásban (e-mail) a szervező által megadott határidőig és nem jelenik meg a versenyen, az egyesületének a szövetség a nevezési díjat kiszámlázza. Amíg az összeg kiegyenlítésre nem kerül, az egyesületnek a szövetség nem állít ki új versenyengedélyt illetve, az érintett versenyző összes jövőbeli eredményét semmisnek tekinti addig, amíg a tartozás fennáll.
 
Lemondást kizárólag írásban, a tortenelmiijaszat@gmail.com  e-mail címen, lemondási határidőn belül fogadunk el.
 
Nevezési díj:  
Minden korosztály számára: 8.000,-Ft
Mesteríjász címmel rendelkező versenyzők nevezési díját a Magyar Íjász Szövetség támogatja.
A nevezési díjjal minden versenyző ingyenes várbelépőt kap mellyel megtekinthető a vár valamennyi kiállítása is.
A kísérők számára a várbelépő (karszalag) egyszeri 1.000,-Ft mellyel 3 napig (péntek-szombat-vasárnap látogathatják a várat)
 
Nevezési díjat lehet a helyszínen készpénzben vagy előre utalva fizetni:
Számlaszám: OTP Bank: Kerecsényi László Íjász és Szabadidős Sportegyesület - 11733027-28362515
Közleményben feltüntetni: a versenyző neve/nevei + emailben elküldeni a számlázási adatokat!!
 
NAGYON fontos jogszabályi VÁTOZÁS!!!! 2020. július 1-től készpénzes számla is csak akkor állítható ki, ha vevő adatainál az ADÓSZÁM feltüntetésre kerül. KÉRJÜK, hogy aki ezt még nem szerezte be az egyesületétől, támogatójától, tegye meg!
 
A 2020-as Magyar Bajnokokat megkérjük, hogy a vándorkürtöket nevezéskor gravírozva adják le, ez feltétele a versenyen való indulásuknak! Amennyiben nem jut vissza az Országos Bajnokságra a vándorkürt, úgy az adott versenyző egyesületének kiszámlázásra kerül annak értéke.
 
Versenyirodai infó: 
Irányított csapatbeosztás van, kategória és korosztályok szerint. A csapatbeosztásokat mindenki e-mailben kapja meg!
Megkérjük a szülőket, egyesületi vezetőket, hogy amennyiben nincsenek jelen edzőik a versenyen, úgy a gyerekeket, kijelölt személyre (felnőtt egyesületi versenyzőtársukra) bízzák. A versenypályán 14 év alatti versenyzőknek felnőtt felügyeletet a szervezők biztosítják.
 
Egyéb információk:
Versennyel kapcsolatos információk: tortenelmiijaszat@gmail.com 
 
BTE: Bajnóczi Ervin 

Versenybírók:
Lovász Tamás
Horváth Tamás
Horváthné Barinkai Zsuzsanna
Barasits György
 
 
Jó felkészülést kívánunk!
Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakága
 
 
A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A felszerelést érintő esetleges károkért és sérülésekért a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak.
A nevezéssel a versenyző (kiskorú esetén Gondviselő) elfogadja a szervező a Magyar Íjász Szövetség és Történelmi Szakágának versenyszabályzatát.
„A nevezések leadásával a versenyzők és annak kísérői tudomásul veszik, hogy a versenyeredmények feldolgozásához, valamint a kapcsolattartáshoz szükséges személyi adataikat, a Magyar Íjász Szövetség megbízott adatfeldolgozója kezeli és tárolja a versenyszezon végéig. 
Az évad zárása után a versenyeredmények a MISZ központi nyilvántartásában, annak adatkezelési szabályzata szerint továbbra is elérhetőek maradnak.
A versenyzők és hozzátartozóik a nevezés leadásával tudomásul veszik, hogy róluk a verseny szervezői fényképet és videó anyagot készítenek a verseny ideje alatt, amit a szervező a későbbiekben, időkorlát nélkül, sporttevékenységével összefüggésben felhasználhat írott és elektronikus felületeken is.”
 
A versenykiírás tartalmát – a szakmai részen kívül – a MISZ nem ellenőrzi. A nevezési, szervezési, lebonyolítási tartalommal kapcsolatban a verseny szervezői az illetékesek.
 

Eredmény