Történelmi Íjász Távcéllövő OB 2018

2018-09-15 08:00

Kunszentmiklós

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Történelmi Íjász Távcéllövő OB 2018

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Íjász Szakága és a Nyílegyenes Íjász Klub tisztelettel meghív Titeket a második új típusú Történelmi Távcéllövő Országos Bajnokságra
A verseny célja:
Emlékezés Elődeink tudására valamint megismerni magunk és íjaink képességeit, a történelmi íjászat harci jellegének felelevenítése, a történelmi íjászokat az egyre népszerűbb kihívás elé állítani megszokott lőtávolságok sokszorosán (40-60-80-100-120 méter).
A versenyen lehet megszerezni a távcéllövő Országos Bajnoki címeket és külön minősítési szinteket. Az OB-n megszerzett I. osztályú minősítés beleszámít a mesteríjász címért való küzdelembe is
Indulási feltételek: Nyílt nevezésű, nem kvalifikációhoz kötött! A versenyen csak érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással lehet részt venni!
A verseny menete:

A verseny 2 részből áll. A távcéllövés célfelületekre, célalakokra, célzónára történik. A verseny első felében egyre nagyobb távolságokon kell célt találni, míg a második felében ugyanazon célokon közelítünk. A versenyen induló versenyzőknek a nevezés során biztonságtechnikai ellenőrzésen kell részt venniük, melynek során biztonságos, ép felszerelést kell bemutatniuk a szervezők felé. A bemutatott íjat a szervezők matricával hitelesítik. A  verseny során a versenyzőknek be kell tartaniuk a Magyar Íjász Szövetség biztonságtechnikai szabályzatát. Minden egyes távon 7 vesszővel lövünk. A lőállást vezényszóra elfoglaló versenyző csak 7 vesszőt tarthat magánál. Egy sorozat, tehát 7 vessző kilövésére maximálisan 3 perc áll a versenyző rendelkezésére. Lőállásban kizárólag lövést leadó íjász tartózkodhat, lövést befejező, avagy lövésre készülő íjász a várakozó vonal mögött köteles elhelyezkedni. A vesszők kilövése után történik a találatok kiértékelése. A kiértékelésnél, a táblánál kizárólag a beírók és segédeik érhetnek a vesszőkhöz. Célzónában szintén csak a beírók és segédeik tartózkodhatnak. Célzónák mögé kizárólag a rendező egyesület tagjai léphetnek. Verseny előtt és alatt a lőpályát bejárni tilos, a verseny tisztaságát a szervező egyesület szavatolja. Ezen szabályok megszegése a versenyből való kizárást vonhatja maga után.

Kategóriák, Korosztályok:
Modern anyagú történelmi íj
Természetes anyagú történelmi íj
Vadászíj          
                                                    
Felnőtt (21-50év,1966-1995 )
Tiszteletreméltó (51év-, -1965)
Kadet (15-17 év, 1999-2001)
Ifjúsági (18-20 év, 1996-1998)
Gyerek kategória NINCS!
A Versenyen a MÍSZ versenyszabályzata érvényes!!!

Program:
9:00-ig Technikai ellenőrzés, nevezés. gyakorlás
9:30-tól megnyitó eligazítás
10:00 verseny kezdete
16:00 eredményhirdetés

Díjazás: 1. hely Bajnoki kupa, érem, oklevél; 2-3. hely bajnoki érem, oklevél; 4-6. hely oklevél.
3 főnél kisebb kategóriákban Magyar Bajnoki címet III. osztályú minősítési szint meglövése esetén hirdetünk ki!
http://misz.hu/page/tortenelmi-letoltesek

Nevezés: www.misz.hu  2018.09.13-ig
 
Nevezési díj:  4000Ft
Ebéd: +1000 Ft/fő

Versenybíró: Hunyiné Dr. Domokos Emőke és Kocsis Pál    
BTE:  Lovász Richárd
A versenyen a Magyar Íjász Szövetség versenyzési és versenyszabályzata érvényes!

Eredmény