Történelmi kvalifikációs és minősítő verseny

2021-06-26 08:00

Várpalota, Thury-vár

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Történelmi kvalifikációs és minősítő verseny

Az eskü harmadik szakasza így hangzott: Hogy azok a fejedelmi személyek, akik a tulajdon szabad akaratukból választották Álmost urukká, sem ők maguk, sem fiaik soha, semmi esetre ki ne essenek a vezér tanácsából és az ország tisztségeiből.  – Anonymus: Gesta Hungarorum - 

 
Csapatunk a Thury-vár vitézei Hagyományőrző és Sportegyesület, amely 2018 decemberében alakult. A csapat és a vár névadója, Thury György kapitány, a XV. század legendás bajvívója. Ebben az évben felújítják a vár környékét, júniusban lesz az ünnepélyes átadás, így reményeink szerint a versenyzők megújult környezteben, festői szépségű helyen mérhetik össze tudásukat. Na ez a remény nem jött be, így csak a vár egy részét tudjuk használni.  Az eddig megszokott közvetlenül a vár körüli helyszínt kibővítjük más alkalmas helyszínnel is.


Verseny ideje: 2021. június 26. szombat
 
Verseny helye: Várpalota, Thury Vár
 
A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlik. (Lásd: http://misz.hu/page/tortenelmi-szabalyok)
- A versenyen csak a szabályzatnak megfelelő felszereléssel és viseletben lehet versenyezni!!!
- Kvalifikációt az OB-ra elég csak egyszer meglőni
- Minősítési szintet minimum 2 versenyen kell meglőni + OB-n részt venni, vagy csak az OB-n teljesíteni!
- Csapat OB-hoz 2 versenyen kell pontot szereznie az egyesületnek (4 fő) + az OB-n.
 (Csapat OB nyertes 2020-ban: Parkvárosi Vadászok HÍE ) 
 
Kategóriák:
Modern anyagú történelmi íj
Természetes anyagú történelmi íj
Történelmi longbow és egyéb botíjak
Vadászíj
Történelmi számszeríj         
 
Korosztályok:
Mini (apród) fiú / leány (10-12 év)    
Kadet (apród) fiú / leány(13-14 év)     
Ifjúsági (dalia / leányzó) (15-17 év)                               
Fiatal felnőtt (dalia / leányzó) (18-20 év)
Felnőtt (vitéz / fehérnép) (21-50 év)
Tiszteletreméltó férfi / nő (51-64 év)
Tiszteletreméltó plusz férfi / nő (65 év és felette)
 
A versenyek nyílt nevezésűek, bárki elindulhat rajta a következő feltételekkel:
A versenyen való indulás feltétele, a sporttörvény és a MISZ szabályzata alapján:
1.) Érvényes versenyengedély és sportorvosi (értékelve lesz az eredménye, szerezhet kvalifikációt az OB-ra és minősítési szintet is)  
2.) A helyszínen kiváltott rajtengedély (3.000 Ft/fő és évente csak egy alkalommal váltható és egyetlen versenyen használható fel. A versenyen elindulhat és értékelve lesz az eredménye. Nem jogosít kvalifikáció megszerzésére, akkor sem, ha a későbbiekben versenyengedélyt vált. ) Nevezésnél írd be a versenyengedélyszám helyére, hogy Rajt + monogram (pl.: Rajt VRI)
A versenyzőknek a résztvételhez nem kell védettségi igazolvány.
 
Program:
Regisztráció, technikai ellenőrzés: 8:00 - 9:45-ig, gyakorlópálya biztosítva van. 
Verseny kezdete: 10:00
Eredményhirdetés várható időpontja: 17:00
Egyéb program: Távlövő verseny
 
Nevezés: Előnevezés 2021. június 21 . 23:00 óráig
 
Nevezés lemondása**: 2021 június 22. 23:00 óra csak írásban, e-mail: tortenelmiijaszat@gmail.com
 
Nevezési díj: 5.000,-Ft/fő (kedvezmény: mentősöknek térítésmentes, plusz kapnak egy hamburgert is.)
 
** Amennyiben valaki regisztrált, de nem mondta le írásban (e-mail) a szervező által megadott határidőig és nem jelenik meg a versenyen, úgy az egyesületének a szervezők kiszámlázhatják a nevezési díjat!
Ebéd: nincs benne a nevezési díjban, egyénileg kell megoldani. A vár környezetében vannak működő vendéglátó egységek, teraszok.
 
NAGYON fontos jogszabályi VÁTOZÁS!!!! 2020. július 1-től készpénzes számla csak akkor állítható ki, ha vevő adatainál az ADÓSZÁM feltüntetésre kerül. KÉRJÜK, hogy aki ezt még nem szerezte be az egyesületétől, támogatójától, tegye meg!         
  
Versenybíró: Lovász Tamás, Horváth Tamás, Barasits György
 
Versenyiroda (nevezéssel, szabályzatokkal kapcsolatban): tortenelmiijaszat@gmail.com
 
Versenyszervező: Oláh Tibor
 
Versenyinfó: thurykapitany@gmail.com, tel.: 0620 9963320
 
Versenyirodai infó: irányított csapatbeosztás van, kategória és korosztályok szerint. A csapatbeosztásokat mindenki e-mailben kapja meg!
 
Megkérjük a szülőket, egyesületi vezetőket, hogy amennyiben nincsenek jelen edzőik a versenyen, úgy a gyerekeket, kijelölt személyre (felnőtt egyesületi versenyzőtársukra) bízzák. A versenypályán 14 év alatti versenyzőknek felnőtt felügyeletet a szervezők biztosítják. 
A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A felszerelést érintő esetleges károkért és sérülésekért a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak. 
A versenyző a nevezésével elfogadja a szervező egyesület és a Magyar Íjász Szövetség versenyszabályzatát.
 
FONTOS – járványhelyzettel összefűggő előírások!
A kísérők a vár területére a kormányrendeletnek megfelelően csak védettségi igazolvánnyal tudnak bejönni!
A Magyar Íjász Szövetség szabályozza a járványhelyzet alatt megrendezésre kerülő íjászversenyek lebonyolításának menetét az egészségmegóvás érdekében.
Lásd:https://misz.hu/assets/uploads/files/dc8ce-versenyszervezes_szabalyok_jarvanyhelyzetben_11_06.pdf
„A nevezések leadásával a versenyzők és annak kísérői tudomásul veszik, hogy a versenyeredmények feldolgozásához, valamint a kapcsolattartáshoz szükséges személyi adataikat, a szervező egyesület, mint a Magyar Íjász Szövetség adatfeldolgozója a Sporttörvény alapján kezeli és tárolja a versenyszezon végéig. 
Az évad zárása után a versenyeredmények a MISZ központi nyilvántartásában, annak adatkezelési szabályzata szerint továbbra is elérhetőek maradnak.
A versenyzők és hozzátartozóik a nevezés leadásával tudomásul veszik, hogy róluk a verseny szervezői jogos érdek alapján fényképet és videó anyagot készítenek a verseny ideje alatt, amit a szervező a későbbiekben, időkorlát nélkül, sporttevékenységével összefüggésben felhasználhat írott és elektronikus felületeken is.”


A verseny támogatója: THURY-VÁR Nonprofit Kft.,
Várpalota Város Önkormányzata

 
A program változtatásának jogát a szervező fenntartja, amennyiben a nevezési létszám, illetve a kormány rendelkezései ezt indokolttá teszi!A versenykiírás tartalmát – a szakmai részen kívül – a MISZ nem ellenőrzi. A nevezési, szervezési, lebonyolítási tartalommal kapcsolatban a verseny szervezői az illetékesek
 

Eredmény