Történelmi Íjász Távcéllövő OB 2019

2019-09-21 09:00

Kunszentmiklós

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT.

Történelmi Íjász Távcéllövő OB 2019

A Magyar Íjász Szövetség Történelmi Íjász Szakága és a Nyílegyenes Íjász Club tisztelettel meghív Titeket a harmadik Történelmi Távcéllövő Országos Bajnokságra!
 
A verseny célja:
Emlékezés elődeink tudására, valamint megismerni magunk és íjaink képességeit, a történelmi íjászat harci jellegének felelevenítése, a történelmi íjászokat az egyre népszerűbb kihívás elé állítani megszokott lőtávolságok sokszorosán (40-60-80-100-120 méter).
A versenyen lehet megszerezni a távcéllövő Országos Bajnoki címeket és külön minősítési szinteket. Az OB-n megszerzett I. osztályú minősítés beleszámít a Mesteríjász címért való küzdelembe is
 
Indulási feltételek: Nyílt nevezésű, nem kvalifikációhoz kötött! A versenyen csak érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással lehet részt venni!
szabályok ismerete!
 
A verseny menete:
A verseny 2 részből áll. A távcéllövés célfelületekre, célalakokra, célzónára történik. A verseny első felében egyre nagyobb távolságokon kell célt találni, míg a második felében ugyanazon célokon közelítünk. A versenyen induló versenyzőknek a nevezés során biztonságtechnikai ellenőrzésen kell részt venniük, melynek során biztonságos, ép felszerelést kell bemutatniuk a szervezők felé. A bemutatott íjat a szervezők matricával hitelesítik. A  verseny során a versenyzőknek be kell tartaniuk a Magyar Íjász Szövetség biztonságtechnikai szabályzatát. Minden egyes távon 7 vesszővel lövünk. A lőállást vezényszóra elfoglaló versenyző csak 7 vesszőt tarthat magánál. Egy sorozat, tehát 7 vessző kilövésére maximálisan 3 perc áll a versenyző rendelkezésére. Lőállásban kizárólag lövést leadó íjász tartózkodhat, lövést befejező, avagy lövésre készülő íjász a várakozó vonal mögött köteles elhelyezkedni. A vesszők kilövése után történik a találatok kiértékelése. A kiértékelésnél, a táblánál kizárólag a beírók és segédeik érhetnek a vesszőkhöz. Célzónában szintén csak a beírók és segédeik tartózkodhatnak. Célzónák mögé kizárólag a rendező egyesület tagjai léphetnek. Verseny előtt és alatt a lőpályát bejárni tilos, a verseny tisztaságát a szervező egyesület szavatolja. Ezen szabályok megszegése a versenyből való kizárást vonhatja maga után.
Szabályzatban meghatározot történelmi jellegű viselet kötelező és minimum 7db egyforma vessző ajánlott!!
Szabályok: https://misz.hu/page/tortenelmi-szabalyok
 
Kategóriák, Korosztályok:
Modern anyagú történelmi íj
Természetes anyagú történelmi íj
Vadászíj
 
Felnőtt (21-50év)
Tiszteletreméltó (51év-)
Tiszteletreméltó + (65 év és felett)
Kadet (15-17 év)
Ifjúsági (18-20 év)
Gyerek kategória NINCS!
A Versenyen a MÍSZ versenyszabályzata érvényes!
 
Program:
9:00-ig Technikai ellenőrzés, nevezés. gyakorlás
9:30-tól megnyitó eligazítás
10:00 verseny kezdete
16:00 eredményhirdetés
 
Díjazás: 1. hely Bajnoki kupa, érem, oklevél; 2-3. hely bajnoki érem, oklevél; 4-6. hely oklevél.
3 főnél kisebb kategóriákban Magyar Bajnoki címet III. osztályú minősítési szint meglövése esetén hirdetünk ki!
 
Nevezés: www.misz.hu  2019. 09.16-ig
Nevezés lemondása: 2019 09.19.-ig hunyitamas@gmail.com
 
Nevezési díj:  5000 Ft
Ebéd: +1000 Ft/fő
 
Versenybíró: Kocsis Pál, Venter István
BTE:  Váli Sándor
Verseny felelős szervezője: Hunyi Tamás, Nyílegyenes ÍC – Tel.:  +3620/3353338
 
Jó felkészülést kívánunk!
 
Magyar Íjász Szövetség Történelmi Szakága
és 
Nyílegyenes Íjász Club
 
 
A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A felszerelést érintő esetleges károkért és sérülésekért a szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnak.. 
A nevezéssel a versenyző (kiskorú esetén Gondviselő) elfogadja a szervező a Magyar Íjász Szövetség és Történelmi Szakágának versenyszabályzatát.
 
„A nevezések leadásával a versenyzők és annak kísérői tudomásul veszik, hogy a versenyeredmények feldolgozásához, valamint a kapcsolattartáshoz szükséges személyi adataikat, a Magyar Íjász Szövetség megbízott adatfeldolgozója kezeli és tárolja a versenyszezon végéig. 
Az évad zárása után a versenyeredmények a MISZ központi nyilvántartásában, annak adatkezelési szabályzata szerint továbbra is elérhetőek maradnak.
A versenyzők és hozzátartozóik a nevezés leadásával tudomásul veszik, hogy róluk a verseny szervezői fényképet és videó anyagot készítenek a verseny ideje alatt, amit a szervező a későbbiekben, időkorlát nélkül, sporttevékenységével összefüggésben felhasználhat írott és elektronikus felületeken is.”

Eredmény